Vágólapra másolva!
Ütközött a Szingapúri Nagydíj pénteki edzésén Sergio Pérez és Kevin Magnussen, amiért a mexikóit sújtották megrovással, jóllehet, szerinte vetélytársa vétett az íratlan megállapodások ellen.

Újabb riválisát, ezúttal Sergio Pérezt bőszítette fel Kevin Magnussen Szingapúrban, aki az elmúlt években több veszélyes megmozdulással rontotta a megbecsülését versenyzőtársai körében. A pénteki szabadedzésen mindketten a gyors körükre készültek az időmérő szimuláción, és ahogy ilyenkor lenni szokott, lassú tempóban érkeztek meg a kör végére.

Pérez megvárta, amíg Valtteri Bottas nekirugaszkodik saját kísérletének, majd az utolsó, gyors balos előtt ő is rálépett a gázra,

csakhogy a mögötte jövő Magnussen még hamarabb megtette ezt, és a lassú balosból kigyorsítva megpróbált elsurranni a Racing Point mellett.

A kijáratnál Pérez hozzápréselte a Haast a falhoz, ezért a sportfelügyelők kivizsgálták az esetet, és egy megrovással sújtották a mexikóit, mivel úgy látták, indokolatlanul lassan, ezáltal másokra potenciálisan veszélyesen vezetett.

A rádióban dühösen reklamált a dán manővere miatt, aki szerinte felrúgta a versenyzői etikettet azzal, hogy megpróbált befurakodni az előtte haladó elé a gyors körre készülve. "Nincs rögzített szabály az ilyen esetekre, csak szóbeli megállapodás [a pilóták között]. Mindenki próbál helyet hagyni maga előtt. Előttem az egyik Mercedes ment, és nem számítottam rá, hogy Magnussen megpróbál megelőzni" – nyilatkozta Pérez.

A megrovásának akkor lesz jelentősége, ha még kettőt begyűjt, mert akkor tíz rajthelyes büntetést kap.

Magnussen (jobbra, a fekete autóban) most Pérezzel akasztotta össze a bajszát Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Magnussen volt már részese hasonló esetnek éles helyzetben, akkor Fernando Alonsóval támadt nézeteltérése. Türelmetlenségét ezúttal talán azzal lehet magyarázni, hogy a Haas nagyon küszködik a gumikkal, és egy másik autó mögötti toporgással lehűltek volna az abroncsok.

"Beszéltünk egymással a felügyelőknél, majd egy kicsit utána is, mert egy dolog, amit a felügyelőknek mondott, és más az, ami szerintem az igazság – mondta a dán. – Nem akarok nagy hűhót belőle."

"Nem tudom, véletlenül tért-e le az ideális ívről, vagy másra koncentrált. De letért róla, én meg rajta maradtam és gázt adtam a köröm előtt, aztán rászorítottak a palánkra." Hozzátette, hogy amennyiben Pérez követi a megszokott nyomvonalat, nem lendül támadásba.