Társoldalunk:

Vettel szerint tudnak még javulni, Leclerc magában keresi a hibát

2019.09.20. 18:58

Sebastian Vettel bizakodó a Szingapúri Nagydíj pénteki edzésnapja után, mert bár az autójával nem volt elégedett, úgy érzi, hogy képesek előrelépni vele. Charles Leclerc eközben magát okolja, amiért nem érzett rá az autóra és a pályára.

A Ferrari egyelőre nem tudta hozni a Mercedes és a Red Bull tempóját Szingapúrban, Sebastian Vettel a második szabadedzésen hiába végzett a harmadik helyen, hátránya így is 8 tizedmásodperc volt Lewis Hamiltonhoz képest, nem beszélve a hatodik helyen végző Charles Leclerc-ről, aki 1,2 másodpercet kapott. Mindezek után egyik Ferrari-pilóta sem volt elégedett.

Vettel szerint még tudnak javulni - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

„Szerintem a Mercedes nagyon erős volt ma, nem csak egyetlen körön, szerintem összességében is gyorsabbak voltak egy kicsit” – kezdte értékelését Vettel.Ami minket illet, szerintem többre vagyunk képesek, javíthatunk az autón, úgyhogy meglátjuk. Hiányzott az egyensúly, kicsit másképp kell elosztanunk a tapadást. Én egy kicsit az első tengellyel szenvedtem, majd a hosszú etapokon minden egy kicsit túlmelegedett és kissé sokat csúszkáltam."

Mivel ezen a pályán kulcsfontosságú lesz az időmérő, ezen a téren is mindent megtesznek a felzárkózás érdekében,

Vettel szerint rendben lesznek és reméli, hogy nem túl nagy a hátrányuk, a mai nap alapján ugyanis nem kaptak pontos képet.

„Az időmérős köreink nem voltak valami tiszták, mert azt hiszem mindketten forgalomba kerültünk, úgyhogy az egykörös tempónkat nem tudom jól megítélni, de azt hiszem, hogy összességében tudjuk még finomhangolni az egyensúlyt" – bizakodott.

Leclerc autójában váltót kellett cserélni - Galéria!Forrás: AFP/Mladen Antonov

Leclerc az első szabadedzésen váltóhibával szembesült, ami miatt veszített némi pályaidőt. Ez is közrejátszott abban, hogy a második tréningen nem tudta felvenni a tempót. „Gondunk volt az első szabadedzésen, kiesett némi idő, ami egy utcai pályán mindig fontos. A második tréningen egyszerűen nem éreztem magam magabiztosan az autóban, de a pályán sem, holnapra meg kell próbálnom javítani a vezetésemen. Nem nagy ügy, sokszor előfordult már, hogy pénteken nem tartottam ott, ahol akartam, úgyhogy csak dolgoznom kell, a holnap pedig remélhetőleg jobb lesz – nyilatkozta a monacói, aki nem akarta váltóhibájára fogni a gyengébb szereplést. – Egyértelműen nem segített, de ez nem kifogás. Szerintem belőlem is következett az [hogy nem volt meg a tempóm], ennyire egyszerű."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK