Társoldalunk:

Leclerc: Nem változott a kapcsolatom Vettellel

2019.09.19. 16:41

A monacói pilóta szerint nincs harag a Ferrarinál a monzai időmérőn történtek miatt. Vettel elárulta, nem tud teljesen megbízni az autója viselkedésében.

Lassan két héttel az előző, Olasz Nagydíj után is az foglalkoztatja a sajtót, hogy megbomlik-e az eddig harmonikusnak tűnő munkakapcsolat a Ferrari versenyzői között, miután Charles Leclerc két futamot is nyert már az idén, ráadásul Monzában úgy került előnyös helyzetbe, hogy felrúgta az időmérő előtt kötött megállapodást, és nem adta vissza a szélárnyékot Vettelnek, aki ezért csak a 4. helyről indulhatott.

„Nem hiszem, hogy bármi is változott – nyilatkozta Leclerc Szingapúrban. – A szombat után nyilván volt, aki megkérdőjelezte a tetteimet, de elmagyaráztam a nézőpontomat, és azóta minden rendben van. Teljesen őszinte voltam, ahogy mindig is, semmi rosszat nem akartam Monzában.”

Leclerc iránt nagy az érdeklődésForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„A kör eleje nagyon trükkös volt, aztán nagy káosz alakult ki. Elég későn értük el a célvonalat, és egyáltalán nem akartam beáldozni Seb második körét vagy ilyesmi” – elevenítette fel. A monacói pilóta szerint nem változott a csapaton belüli légkör, nagyon kiegyensúlyozott a két pilóta helyzete, és továbbra is azt várja, hogy kölcsönösen segítik majd egymást a csapat érdekében.

Leclerc úgy vélte, kifizetődő lesz a számára, ha csapatjátékosként viselkedik, de elismerte, lehetnek olyan helyzetek, amikor magával kell törődnie. „Szerintem meg kell találni a megfelelő összhangot.”

Az időmérős fennforgás egyik következménye az volt, hogy Vettel csak a 4. helyről indulhatott Monzában, ráadásul vissza kellett vernie a Renault-k támadását is, ezért igyekeznie kellett, hogy utolérje az élen állókat. A felzárkózás közben a német pilóta megpördült, megsérült az autója, majd büntetést is kapott, így ismét a közvélemény nyomása alá került.

Vettel ismét egy hullámvölgyből próbál kilábalniForrás: AFP/Mohd Rasfan

Vettel a szingapúri sajtótájékoztatóján azt mondta, volt már rosszabb szakasz is a pályafutása során, de elismerte, hogy nem teljesít olyan szinten, amit elvárna magától. Juan Pablo Montoya álláspontjával egyetértve tagadta, hogy az elmúlt évek során rendszeressé váló hibái mögött mentális okok húzódnának.

Szerintem a megfelelő dolgokat csinálom, ezért is tartom kulcsfontosságúnak, hogy ne bonyolítsam túl a dolgokat, és jussak túl ezen 

– mondta a négyszeres világbajnok. – Olykor valóban előfordul, hogy nincs meg a teljes bizalmam az autóban, és nem érzek rá a lehető legjobban, de szerintem javul a helyzet, egyre jobban kiismerjük az autót. Utána a részleteken múlik minden, de meggyőződésem, hogy remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb összeáll minden. Addig leszegett fejjel kell dolgoznunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK