Társoldalunk:

A Ferrarinál úgy vélik, még nyerhetnek az idén

2019.09.18. 09:21

Az idei világbajnoki cím nagy valószínűséggel már elúszott, a további futamgyőzelmekről azonban nem tett le a Ferrari. Sebastian Vettel a GPhírek kérdésére elmondta, szerinte lesz még olyan helyszín, ahol ők lesznek a legjobb helyzetben.

Papíron Spa és Monza volt a Ferrari legjobb esélye az idén arra, hogy futamot nyerjen, amit meg is tett. Van azonban hátra még hét futam a szezonból, és noha a Scuderia a világbajnoki címért már csak matematikailag van versenyben, a Red Bull-lal azért még meg kell küzdenie a konstruktőri második helyért.

Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen eredményeket ér el a hátralevő hét versenyen, amelyek közül ugyan egyik sem kedvez annyira az SF90-esnek, mint az utóbbi két pálya, Mattia Binotto csapatfőnök és Sebastian Vettel úgy érzi, ennek ellenére teremhet számukra még babér az idén.

A Ferrari nem mondott le a további győzelmekről az idénForrás: MICHAEL MINELLI/Michael Minelli

Nem szabad elfelejteni, hogy nem csak a belga és az olasz verseny volt az, amelyen a maranellóiak eséllyel szálltak harcba a győzelemért, hiszen a szezon elején Bahreinben is az övék volt a leggyorsabb autó, valamint Bakuban, Kanadában és Hockenheimben is nyerhettek volna, ha ki tudják használni a tempójukban rejlő lehetőségeket. 

Mattia Binotto szerint az lesz a kulcsa, hogy az idén nyernek-e még versenyt, hogy az adódó lehetőségeket ki tudják-e használni a hátralevő hét nagydíjon, mint tették azt Spában és Monzában. 

„Tudtuk, hogy ezek olyan pályák, amelyeken versenyképesek lehetünk. Nem volt egyértelmű [hogy nyerünk], de a hosszú egyenesek és a motorerő miatt ezek fontos versenyek voltak nekünk. Fontos, hogy ne szalasszunk el több lehetőséget, ahogy tettük azt a szezon első felében, a tény pedig, hogy az elmúlt két futamon kihasználtuk az autónk erősségeit, nagyon boldoggá tesz minket – nyilatkozta a csapatfőnök az Autosportnak. – Hogy mi lesz a következő versenyeken? Szerintem lehet a most következő szakasz is annyira jó, mint a szezon első része. Lesznek olyan futamok, mint amilyenek Németországban, Kanadában vagy Bahreinben, amelyeken még mindig versenyképesek lehetünk, és lesznek olyan futamok is, amelyeken az autónk gyengeségei nem teszik lehetővé, hogy a győzelemért harcoljunk."

Németországban már az időmérőn lábon lőtte magát a FerrariForrás: Getty Images/GETTY IMAGES

A soron következő szingapúri futam papíron nem a Ferrarinak kedvez, a lassú városi aszfaltcsíkon ugyanis maximális leszorítóerős beállításokat használnak a csapatok, ezen a téren a vörösök pedig nem túl jók. „Nehéz megjósolni, hogy melyek lesznek azok a pályák [amelyeken nyerhetünk]. Fontos, hogy folytassuk az autó fejlesztését és a megértését, próbáljuk elérni a legjobb egyensúlyt, és megadjuk a versenyzőinknek a legjobb lehetőséget, amikor mód van rá. Vannak pályák, mint például Szingapúr, ahol talán nem olyan fontos a motor."

Sebastian Vettel a GPhírek kérdésére Monzában szintén azt válaszolta, hogy lesznek még versenyek, amelyek kedvezhetnek az autójuknak. „Nyilván már réges-rég óta nem mi vagyunk ennek a bajnokságnak az esélyesei, nem kell sokat agyalni, hogy erre rájöjjön az ember” – jelentette ki kertelés nélkül a négyszeres világbajnok. Ugyanakkor szerintem még mindig vannak hátra versenyek, amelyeken valószínűleg versenyképesebbek leszünk a többieknél. Összességében minden arról szól, hogy jó hétvégét rakjunk össze. A sebességünk szerintem megvan, úgyhogy nem aggódom, őszintén mondom, hogy csak azon múlik, hogy minden összeáll-e. Rengeteg futamunk és időnk van még a szezon végéig."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK