Vágólapra másolva!
A rosszul sikerült Belga, valamint Olasz Nagydíj után Max Verstappen reméli, hogy Szingapúrra változni fognak az erőviszonyok.

Spában megszakadt Max Verstappen pontszerző sorozata, ráadásul Monzában is csak a 8. helyen végzett. Ugyan Alexander Albon egy 5. és egy 6. helyet szerzett a Red Bullnál töltött első két futamán, Charles Leclerc két győzelmének köszönhetően a Ferrari ellépett a konstruktőri bajnokságban.

Verstappen azonban bízik benne, hogy a Szingapúri Nagydíjon jóval versenyképesebbek lesznek. A Ferrari remek formában tért vissza a nyári szünetről, és kihasználták, hogy a spái és a monzai pálya is nekik kedvezett, míg Verstappen két rosszul sikerült futamon van túl, így Leclerc 3 pontra megközelítette a holland pilótát a világbajnoki tabellán.

Verstappen jó szereplésre számít Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Verstappen várakozásai szerint Szingapúrra fordul a kocka: a Red Bull hagyományosan átlag felett teljesít a távol-keleti országban, ráadásul a holland versenyzőnek tavaly sikerült a dobogón végeznie. Kiemelte, hogy a szombati eredmény kulcsfontosságú lesz a jó eredmény elérésében.

– mondta. – Az előzés rendkívül nehéz, ezért az időmérő a szokásosnál is nagyobb szerepet fog játszani. Remélem, hogy ezúttal problémamentes hétvégénk lesz, és a lehető legtöbb pontot fogjuk megszerezni."

Szingapúr különleges kihívás Forrás: 2018 Getty Images/Mark Thompson

Az ifjú tehetség szerint ez a verseny más, mint egy átlagos nagydíjhétvége, egyrészt az éjszakai időpont, másrészt pedig az éghajlat miatt. Ugyanakkor a nehézségekkel együtt a holland versenyző kifejezetten kedveli a helyszínt.

„A pálya fizikálisan sokat kivesz belőlünk, rengeteget izzadunk a futam alatt – magyarázta. – Mindezek ellenére a kedvenceim egyike: gyors és lassú kanyarok váltogatják egymást, a hiba pedig könnyen megbosszulja magát."

Az idén is nagy csata lehet a Ferrari és a Red Bull között Forrás: DPPI/Dppi

Csapattársa, Alexander Albon is tisztában van a helyszín jelentette kihívásokkal. A thai pilóta életében először fog versenyezni a városállamban, ráadásul a Bahreini Nagydíj után ez lesz a második villanyfényes futama. Albon azonban nem csak ezért várja izgatottan a hétvégét: Szingapúr viszonylag közel van hazájához, így ez is extra löketet adhat neki.

„Tudom, hogy ez az egyik legkeményebb hétvége a meleg és a pára miatt, ráadásul egy városi pályáról beszélünk – nyilatkozta. – Biztosan élvezetes lesz, főleg úgy, hogy számomra ez egyfajta hazai verseny, hiszen itt vagyunk a legközelebb Thaiföldhöz. Emiatt több családtag és szponzor fog támogatni, ami még izgalmasabbá teszi az egészet."