Gasly: A virtuális versenyzés szinte izgalmasabb, mint az F1

Forma-1, Pierre Gasly, Lando Norris, F1 Esports Pro Draft, GFinity Arena 2018
Pierre Gasly seen during F1 New Balance eSports Series Final at GFinity Arena on October 10, 2018 in Fulham, England. // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1X5XW776D2112 // Usage for editorial use only //
Vágólapra másolva!
A tiszta és izgalmas versenyzést, valamint a pilóták okos taktikázását méltatta Pierre Gasly, a Toro Rosso pilótája az F1-es esports-bajnokság nyitófordulója után. A francia pilóta szerint ez a világ már-már izgalmasabb, mint a valóság.

Pierre Gasly személyesen is ellátogatott a Londonban megrendezett F1 Esports-sorozat első fordulójára, és a Toro Rosso pilótáját lenyűgözték a látottak. A francia versenyző külön méltatta a részvevőket, akik szerinte rendkívül tisztán versenyeznek.

Gasly már tavaly is jelen volt az egyik eseményen, akkor a csapatok választhatták ki az esport-pilótáikat az ún. Pro Draft során, és üdvözölte is a Toro Rosso által szerződtetett versenyzőket. A valódi Forma-1-ben szereplő Gasly úgy véli, hogy az idei évben még a korábbiaknál is jobbak az esport-versenyek.

Gasly és Norris a tavalyi Esport Pro Drafton Forrás: 2018 Getty Images/Bryn Lennon

„Rengetegen csinálják, ezért a színvonal is emelkedett tavalyhoz képest – jelentette ki a rendezvény után az Autosportnak. – Jövőre pedig még magasabb lesz a szint. Nagyon érdekes és izgalmas ez a világ, ezért még inkább benne szeretnék lenni” – mondta Gasly, aki egyelőre nem csatlakozott Max Verstappenhez vagy Lando Norrishoz, akik rendszeresen indulnak online futamokon, elsősorban az iRacing szimulátorral.

Gasly nem győzte méltatni az F1 Esports Pro Series mezőnyének tagjait, elsősorban a versenyzők precizitását emelte ki.

„Mindig lenyűgöznek ezek a srácok – dicsérte a részvevőket. – Nagyon tisztán versenyeznek. Néztem, hogy milyen íveken mennek, és nem akartam elhinni. Színtiszta versenyzés volt, [Bakuban] csupán milliméterekre a faltól.”

A francia pilóta a versenyzők tudatosságát is kiemelte, ami főleg a test-test elleni küzdelmekben nyilvánult meg. Szerinte ez izgalmakban már a valódi Forma-1-gyel vetekszik.

„Különösen szerettem a szépen előkészített előzéseket – folytatta. – Ahogy az akkumulátort és az energiát menedzselték, az mind megtervezett volt, és az előzést segítette. Nagyon élvezetes volt a versenyzés, szinte már izgalmasabb, mint a miénk.”

Gasly maga is sok időt tölt a virtuális valóságban. Nemcsak a Forma-1-ről van tapasztalata, más videojátékokat is ismer. A francia versenyző úgy véli, az egész üzletág nagy jövő előtt áll. „Én magam is játszom, az F1 mellett például FIFA-val és Call of Dutyval is – mondta. – Követem az esport világát, ami már most jelentős, de még sokat fog fejlődni.”