Leclerc a Forma-1 Federerje, mondja a Ferrari világbajnoka

Forma-1, Charles Leclerc, Jody Scheckter, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 07: Pole position qualifier Charles Leclerc of Monaco and Ferrari is presented with the Pirelli Pole Position trophy by former F1 driver Jody Scheckter of South Africa in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 07, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Méltatta Charles Leclerc-t a Ferrari 1979-es világbajnoka, Jody Scheckter, aki Roger Federerhez hasonlította őt, és kiemelte a monacói pilóta szerénységét is. 

Jody Scheckter, a Forma-1 1979-es világbajnoka a 20-szoros Grand Slam győztes teniszezőhöz, Roger Federerhez hasonlította a Ferrari tehetségét, Charles Leclerc-t. A dél-afrikai expilóta szerint nemcsak a két sportoló tehetsége, hanem hasonló stílusuk miatt is ül a párhuzam.

Scheckter részt vett az Olasz Nagydíj hétvégéjén, sőt, pályára is gurult negyven évvel ezelőtti világbajnok autójával, a Ferrari 312 T4-gyel. A demókörök szünetében több interjút is adott, többek között a Scuderia jelenlegi versenyzőjét, Charles Leclerc-t is méltatta.

Leclerc és Scheckter Monzában Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Scheckter világbajnoki győzelmét 21 évig egy Ferrari-pilóta sem tudta megismételni, ami negatív csúcs az istálló történetében. Michael Schumacher sikerszériája feledtette az ínséges időszakot, de Kimi Räikkönen 2007-es sikere óta ismét várat magára az egyéni világbajnoki cím, amit a jövőben akár a fiatal monacói versenyző is szállíthat.

A 69 éves egykori versenyző látja benne a tehetséget, olyannyira, hogy már most egy másik sportág legendájához hasonlította.

„Ő egy nagyon rendes srác – jelentette ki még a futam előtt egy Racefans-nek adott interjúban. – A Forma-1 Roger Federerjének tartom, remélem, ez az eredményeiben is meg fog mutatkozni. Furcsa, mert a pályafutásom előtt és után sem láttam olyan versenyzőt, akire csak annyit mondtam, »hűha«”.

F+1 blog exkluzívÚjra száguld 1979 bajnoka, Jody Scheckter - Interjú Monzábólhttps://efpluszegy.reblog.hu/ujra-szaguld-1979-bajnoka-jody-scheckter---interju-monzabol

Scheckter bevallotta, hogy kedveli a fiatal monacói pilótát. Ugyanakkor hozzátette, nem fér a fejébe, hogy egy hercegségből származó ember ilyen személyiséggel rendelkezik. „Utálom ezt mondani, de megszerettem a srácot – jelentette ki. – Egy nyugodt, rendes srácnak tűnik, hatalmas tehetséggel. Az viszont

A dél-afrikai exversenyző ejtett néhány szót a mai Forma-1-ről is. Ugyan követi az eseményeket, de a mostani körülmények között nem szívesen versenyezne. „Néhány szabályban nem látom a logikát – mondta – Egyszerűen nem értem őket, tönkreteszik a sportot. Viszont a legutóbbi futamok közül volt néhány, ami nagyon izgalmasan alakult.”