Vágólapra másolva!
Bereznay Dániel versenyképes volt az Alfa Romeo színeiben, de az első három futamon megkeserítették az életét a fékek. Volt csapattársa, a tavalyi bajnok sem ment jól.

Az első forduló első három futamával megkezdődött az idei F1-es esport Pro Series a londoni Gfinity arénában, ahol a tavalyi évhez hasonlóan ismét van magyar résztvevő Bereznay Dániel személyében. A 19 esztendős pilóta immáron az Alfa Romeo színeit képviseli, és a tavalyi összetett 2. hely után ismét jó eséllyel indult a sorozatban.

A kínai, bahreini és bakui pályákon megrendezett futamok azonban nem alakultak jól a számára. Az idénynyitón Bereznay a Ferrari újoncával, David Tonizzával csatázott, amikor a 6. körben összeütköztek a 4-es kanyarban és a magyar versenyző megpördült, így végül csak a 19. helyezett lett, pedig a dobogóra biztosan elegendő lett volna a tempója.

Bereznay Dániel az idén már az Alfa Romeo színeiben indul Forrás: GPhirek.hu

A kínai futamot Bereznay vezette is, de a táv derekán jelezte, hogy gondjai akadtak a fékekkel (a hardverrel, nem a szoftverben), visszaesett, és végül fel is adta a versenyt. A harmadik futam Bakuban kisebb vigaszt hozott, hiszen a 7. hellyel a magyar pilóta megszerezte idei első pontjait, azonban az ígéretes tempó ellenére így is 57 pontnyi lemaradásba került.

A magyar versenyző szerint többször is elromlott a fékje az este folyamán, és az sem könnyítette meg a dolgát, hogy amikor kicserélték és működött, akkor is más érzetet adott, mint azelőtt.

Bereznayhoz hasonlóan korábbi csapattársa, a tavalyi bajnok Brendon Leigh is küszködött a Mercedes színeiben. Az első futamon csak az 5. lett, a másodikon nullázott, a harmadikon is csak a 4. helyre ért oda, így az összetettben egyelőre ő is csak a 6. helyen szerepel 22 ponttal. Az összetettet Tonizza vezeti 65 ponttal, a Red Bullt erősítő Frederik Rasmussen előtt.

„A pályán zajló akció igazi thriller volt, és nagyszerű látni, hogy új versenyzők uralják az élmezőnyt – nyilatkozta Julian Tan, az F1 esport igazgatója. – David Tonizza, az idei első kiválasztott a Pro Drafton tényleg lenyűgöző volt és a Ferrari is megmutatta a kiválóságát az első esport-részvételük alkalmával. Alig várjuk, hogy folytatódjon a bajnokság, és kiderüljön, milyen fordulatok várnak ránk a második élő eseményen, október 2-án.”