Társoldalunk:

Ricciardo egyetért Hamiltonnal, aki megint kiakadt a drukkerekre

2019.09.11. 17:57

Anthoine Hubert spái tragédiája ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az autósport mennyire veszélyes. Daniel Ricciardo a Forma-2 belgiumi főversenyén történt baleset kapcsán Lewis Hamiltonnal egyetértésben fejtette ki véleményét arról, mennyire helytelen örülni egy ütközésnek. A Mercedes világbajnoka Monzában is megtalálta a szurkolókat.

A belgiumi halálos F2-es baleset után Lewis Hamilton elárulta, hallotta, ahogy néhányan ünneplik az aznap délelőtt, a Forma-1-es szabadedzésen történt kicsúszását. Az ötszörös világbajnok szerint elítélendő az effajta magatartás. Daniel Ricciardo teljes mértékben egyetértett vele és megérti kollégája reakcióját. Úgy véli, a szurkolók nem méltányolják megfelelően azt a kockázatot, amit a versenyzők hétről hétre felvállalnak.

Ricciardónak is megvan a véleménye a kárörvendőkrőlForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Hallottam Lewis nyilatkozatát arról, hogy a balesete után páran az őt nem kedvelők közül látványosan ujjongtak” – nyilarkozta az ausztrál pilóta a Racefansnek.A szimpátiától függetlenül nem szép dolog más hibájának, bukásának örülni. Ilyen viselkedésre inkább gyerekektől lehet számítani, mintsem felnőtt emberektől."

Ricciardo szerint a rajongók túlságosan is hozzászoktak ahhoz, hogy egy autótörés után a pilóták sértetlenül szállnak ki a kocsiból.

Az ausztrál versenyző azt állítja, minden balesetnek van valamilyen következménye.

„Valószínűleg [Hamilton] úgy érzi, a szurkolók megszokták, hogy ép bőrrel megússzuk az ütközéseket. Valójában ez nem így van. Ha valahol nekimegyünk a falnak, az még akkor is bennünk marad, ha semmi bajunk nem lesz. Minden egyes alkalommal, amikor elhaladunk a pálya azon pontján, ott motoszkál a fejünkben a dolog. Szóval fizikai vagy mentális hatása mindig van egy ilyen esetnek."

Ricciardo szerint minden baleset nyomot hagy az adott pilótábanForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Clive Mason

Ricciardo hozzátette, hogy a kívülállóknak nehéz megérteniük, hogy ez mivel jár. Reméli, hogy a valódi drukkerek azért érzékelik azt a veszélyt, aminek a versenyzők kiteszik magukat. Természetes, hogy egy szurkoló, aki sosem versenyzett az adott sportágban, kevésbé fogja ezt fel – magyarázta. – Éppen ezért arra kérjük az igazi rajongókat, ne csak a tudásunkat tiszteljék, hanem azt a kockázatot is, amit felvállalunk." 

Hamiltonnak Monzában sem tetszett a drukkerek viselkedése

Más okból kifolyólag, de a Mercedes ötszörös világbajnokát kicsit az Olasz Nagydíjon is kiakasztották a drukkerek azzal, amilyen viselkedést egyesek tanusítottak a verseny után. Annak ellenére, hogy a futamot egy Ferrari-pilóta nyerte, a szurkolók nem mulasztották el kifejezni nemtetszésüket Hamilton irányába, és néhányan kifütyülték őt. „El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok azoknak, akik eljöttek szurkolni nekem – írta saját drukkereinek az Instagramon a Mercedes világbajnoka. – Egy olyan tömegben állni, ami ennyire tele van gyűlölettel, tisztelgek előttetek és felismerlek titeket, mindannyiótokat láttam. Szívem mélyéről köszönöm!”

Hamiltont kifütyülték a monzai dobogónForrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Az Olasz Nagydíj hétvégéje előtt Hamilton elmondta, hogy sok Ferrari szurkoló ír neki üzenetet és kéri, hogy csatlakozzon a Scuderiához, amit a jövőre nézve nem is zárt ki. Valószínűleg a tifosival való kapcsolatára is gondolva később kitett egy valamivel cizelláltabb üzenetet is. „Olaszország, wow, az energiátokat ma az egész világon érezték, ezért nagyon csodállak titeket. Igazán különleges a szenvedélyetek. A kifütyülés nem túl kellemes, de rendben, el tudom viselni.Remélem, hogy idővel változnak a dolgok, és nem látunk többé ilyet egy ilyen gyönyörű országban. Akárhogy is, mindannyitótoknak pozitív energiát küldök és azt kívánom, csak jó dolgok történjenek veletek az életben.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK