Vágólapra másolva!
A Le Parisien francia napilap úgy értesült, hogy Michael Schumachert Párizsba szállították, ahol egy neves specialista őssejtkezelésben részesíti. A hétszeres világbajnokot minden eszközzel óvták a kíváncsi tekintetek elől.

Egy ideje már semmilyen információ nem látott napvilágot a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról. A svájci otthonában folyamatos orvosi felügyelet alatt élő hétszeres világbajnok vélhetően tolószékben tölti mindennapjait, a külvilággal csak minimális kommunikációra képes. Családja mindent megtesz, hogy javuljon az állapota, a Le Parisien szerint most őssejtkezelést kap Párizsban.

A Georges Pompidou Európai Kórház Párizsban Forrás: hemis.fr/GARDEL Bertrand / hemis.fr/Gardel Bertrand / Hemis.Fr

A Forma-1-ből 2012 végén végleg visszavonuló rekordbajnok 2013 decemberében, a franciaorszégi Méribelben szenvedett súlyos koponyasérüléssel járó síbalesetet, kétszer megműtötték, hónapokig mesterséges kómában volt. Családja rendkívüli mértékben óvja őt a nyilvánosságtól, pontos információt ezért azóta sem közöltek az állapotáról. Menedzsere, Sabine Kehm 2015-ben azt mondta, apránként javul a sérüléseinek súlyosságát figyelembe véve, 2016 szeptemberében Felix Damm ügyvéd pedig bíróság előtt állította, hogy védence nem tud járni.

Most a Le Parisien állt elő új információval a hétszeres világbajnokról, a francia napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közölte, hogy

Schumachert hétfő délután a Georges Pompidou Európai Kórházba szállították, hogy ott a Philippe Menasche szívsebész vezette orvosi csapat őssejtkezelésben részesítse.

A napilapi azt állítja, hogy Schumacher korábban már többször járt a kórházban az őssejtterápia terén úttörőnek számító orvosnál, hosszú ideje részesül kezelésben, látogatásai alkalmával pedig álnéven veszik fel. A hírek szerint az 50 éves legendát korábban helikopterrel is szállították már a francia fővárosba, most Genfből, mentővel érkezett. Hordágyon vitték be a kórház épületébe, miközben arcát és testét ruhákkal takarták el a kíváncsi tekintetek elől.

Schumacher állapotáról alig van valamilyen hivatalos információ Forrás: AFP/Sascha Schuermann

A Schumacher-család egyelőre nem reagált a Le Parisien riportjára, legutóbb a rekordbajnok 50. születésnapján adtak ki közleményt arról, hogy a legjobb kezekben van, és „emberileg mindent megteszünk azért, hogy segítsünk rajta." A napilap szerint Gerard Saillant professzor, a család barátja és orvosi tanácsadója is jelen van a kórházban.

Schumacher korábbi főnöke nem ért egyet a hírzárlattal

Nick Fry, a Mercedes Forma-1-es csapatának 2010 és 2012 közötti ügyvezető igazgatója október elején megjelenő könyvében azt írja, hogy nem ért egyet azzal, hogy családja semmilyen információt nem közöl Schumacher állapotáról.

Milliók szeretik őszintén Michaelt amiatt, amit elért. Szeretnének tudni az állapotáról, kíváncsiak, és őszintén együttéreznek vele.”

Nick Fry nem ért egyet azzal, hogy Schumacher állapotáról semmit sem mond a család Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Mark Thompson

Fry szerint azért is jó lenne, ha a család informálná a közvéleményt, mert akkor a Schumacherhez hasonló agyi sérüléseket szenvedő emberek profitálhatnának a hétszeres világbajnoknál alkalmazott kezelésekből, amelyek Fry szerint minden bizonnyal a jelenleg legkorszerűbbek.

Biztos vagyok benne, hogy olyan terápiákat is kifejlesztettek és kipróbáltak rajta az elmúlt években, ami másokon is segíthet. Ezek lehetnek olyan kezelések, amelyek beváltak, valamint olyanok is, amelyek nem. Segítséget nyújtana, ha a családja megosztaná, hogy miként birkóztak meg ezzel a kihívással, mert sok hasonló helyzetben levő ember találná hasznosnak a tapasztalataikat.”