Elváltak a Haasnak és főszponzorának útjai

Forma-1, Kevin Magnussen, Haas F1 Team, Olasz Nagydíj
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 07: Kevin Magnussen of Denmark driving the (20) Haas F1 Team VF-19 Ferrari on track during final practice for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 07, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Véget ért a hónapok óta tartó huzavona, a Haas Forma-1-es csapata és az energiaitalokat gyártó főszponzora felbontották a szerződésüket.

Azonnali hatállyal szerződést bontott a Haas F1-es csapata és annak főszponzora, az istállót az idei szezon kezdetétől támogató Rich Energy. A két fél kapcsolata gyakorlatilag a kezdetektől fogva rögös volt, a Rich Energy pert vesztett a Whyte Bikes ellen, miután bebizonyosodott, hogy a kerékpárokat gyártó cég logójáról koppintotta a sajátját. Ezt követte júliusban a Rich Energy azóta leváltott ügyvezetőjének magánakciója, ami a szakadék szélére sodorta a felek kapcsolatát.

Az Olasz Nagydíjon volt utoljára rajta a Rich Energy logója a Haas autóin Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Miután Storeyt eltávolították a Rich Energytől, az energiaital-gyártó részvényesei kármentésbe kezdtek, a cég logója maradt az autókon és a csapatruházaton, majd Günther Steiner csapatfőnök augusztus végén bejelentette, hogy a főszponzor a Szingapúri Nagydíj előtt határoz a jövőbeni tervekről.

Ez meg is történt, a felek együttműködése pedig azonnali hatállyal véget ért.

„A Haas F1 Team és a Rich Energy megegyeztek, hogy barátsággal, azonnali hatállyal véget vetnek a közös együttműködésnek a Forma-1-es világbajnoki sorozatban – áll az erről szóló közleményben. – Miközben a márka ismertsége lényegesen nőtt és a megjelenése is jelentős volt a Haas F1 Teammel kötött főszponzori megállapodásnak köszönhetően, a Rich Energy egy vállalati átstrukturálási folyamat során szükségét érezte, hogy felülvizsgálja a globális stratégiáját."

A festés változatlan marad Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Mindkét fél úgy gondolja, hogy a legjobb út mindkettejüknek, ha felbontják a szerződést. A Haas megköszönte az eddigieket a Rich Energy részvényeseinek.

A csapat közölte, hogy bár a főszponzor inspirálta az idei autójuk fekete-arany fényezését, ezen nem változtatnak a szeon hátralevő részére,

egyszerűen csak eltávolítják a Rich Energy logóit.