Vágólapra másolva!
Nico Rosberg mostanában többször is sarkos véleményt fogalmazott meg a Forma-1 aktualitásaival kapcsolatban, a legutóbbi kritikájára azonban olyan reakciókat kapott, amely változtatásra ösztökélte.

A Nico Rosberg által különböző csatornákon megfogalmazott, nem ritkán csípős véleményekre már többször is reagáltak a jelenlegi mezőny tagjai akár nyíltan, akár burkoltan. A német expilóta ezekkel látszólag nem foglalkozott, változatlan stílusban osztotta ki egykori kollégáit – egészen mostanáig.

A Belga Nagydíjon történt rajtbalesetről Rosberg azt nyilatkozta, Max Verstappen visszatért korábbi, balesetre hajlamos önmagához, amire később a holland versenyző úgy válaszolt, hogy egykori riválisa vette át a megmondó ember szerepét Jacques Villeneuve-től, illetve, hogy már versenyzői pályafutása alatt sem rendelkezett elég karizmával.

A történteket Lewis Hamilton sem hagyta szó nélkül.

Az ötszörös világbajnok Instagram oldalára posztolt egy képet, amin a Red Bull-pilóta reakciójáról szóló cikk címe látható.

A fotóhoz szöveget is írt, miszerint „hasát fogja a nevetéstől".

Nico Rosberg Monacóban, már vendégként Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Másnap az időmérő edzés után Hamilton részletesebben is kifejtette gondolatait. Úgy véli, Verstappen általában is egy vicces figura, reakcióján pedig különösen jót derült. Ami Rosberget illeti, a Mercedes versenyzője szerint egykori csapattársa már elfelejtette, milyen volt a másik oldalon.

„Furcsa, hiszen minden egykori és jelenlegi versenyző tudja, milyen érzés szembesülni a közvélemény kritikájával – mondta.

"És sajnos akadnak olyanok, akik csak mások tündökléséből élnek, hogy ők is reflektorfényben maradhassanak. Az ő véleményük nem mértékadó."

Rosberg ott volt az olasz Nagydíjon, videóblogjában pedig reagált Verstappen és Hamilton szavaira. Úgy gondolja, nem igaz, hogy nem érdekli őket, amit mond, ha ennyit foglalkoznak vele.

„Az újságírók által ezek eljutottak Maxhoz és Lewis-hoz, és nyilván nem esett jól nekik – vélekedett a történtekről. – Főleg Lewis-nak, aki még Instagramon is posztolt rólam."

Rosberg és Hamilton csapattársként Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Rosberg elismerte, hogy versenyzői karrierje idején őt is zavarta a jelenség, és emiatt megpróbál változtatni a stílusán.

„Annak idején én is utáltam, hogy újságírók szembesítettek egykori pilóták nyilatkozataival – emlékezett vissza. – Szeretem megosztani a véleményemet és megvitatni a történteket, de tisztelem a jelenlegi pilótákat. Nem szeretném, hogy Maxot, Lewist vagy más egykori versenyzőtársaimat az én véleményemmel zaklassák, ezért megpróbálok változtatni a stílusomon. Meglátjuk, hogyan működik."