Társoldalunk:

Verstappen és Hamilton kiosztotta az F1 két megmondóemberét

2019.09.07. 10:15

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve és a 2016-os világbajnok Nico Rosberg egyaránt nem fél sarkos véleményt megfogalmazni a Forma-1 történéseivel kapcsolatban. Egyiküket Max Verstappen, másikukat Lando Norris és Lewis Hamilton osztotta ki.

Max Verstappen sosem volt rest megvédeni magát eddigi pályafutása alatt akkor, ha valaki őt támadta, legyen szó újságíróról vagy versenyzőtársról. Most a 2016-os világbajnoknak ment neki, aki nem először fogalmazott meg negatív véleményt a hollandról. Nico Rosbeg a spái rajt után történteket kifogásolta, mondván Verstappen visszatért régi, balesetet balesetre halmozó önmagához.

Verstappen balesete a spái rajtnálForrás: DPPI/Dppi

Nico Rosberg 2016 végén akasztotta szögre a bukósisakot, azóta főként televíziós szakértőként tűnik fel a paddockban, valamint saját YouTube-csatornája is van.

A belgiumi verseny után utóbbin azt mondta, hogy agresszív rajtjával és a Räikkönennel történt ütközéssel Verstappen visszaváltozott régi önmagává.

A Red Bull pilótája az Olasz Nagydíj helyszínén a holland médiának reagált, és Rosberget Jacques Villeneuve-höz, a Forma-1 megmondóemberéhez hasonlította. Az 1997-es világbajnok azzal szerzett magának kétes hírnevet visszavonulása után, hogy rendszerint sarkos véleményt fogalmazott meg különböző témákban, sokak szerint azért, hogy így hívja fel magára a figyelmet. „Nem igazán érdekel, hogy mit mond a csatornáin. Szerintem elkezdett az új Jacques Villeneuve-é válni, aki ezzel szemben elég sokat változott – mondta Verstappen. – Nico az új Villeneuve. Szerintem csak több nézőt és hallgatót szeretne vonzani. Gyakran csinálja, a szezon elején önimádónak nevezett. Ez nagyon extrém."

Nico Rosberg nem tesz lakatot a szájára, ha véleményt kell mondani valamirőlForrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Verstappen nem állt meg itt, hanem virtuálisan még egyet rúgott Rosbergbe, mondván már versenyzőként is olyan volt, mint most.Nincs karizmája, versenyzőként sem volt, most sincsenek kérői, nem dolgozik sehol, de ez legyen az ő problémája. Talán a YouTube-csatornájával akar pénzt keresni, ebben az esetben azonban jobban tette volna, ha nem vonul vissza, mert akkor sokkal többet keresett volna." Rosberg valójában a Sky Sportsnak és a német RTL-nek dolgozik, jóllehet, nem minden versenyen.

Villeneuve is megkapta a magáét

Habár Verstappen szerint a 1997-es világbajnok már nem olyan szókimondó, mint régen, azért így sem kell félteni a kanadait, aki Anthoine Hubert halálos balesete után a belga RTBF-nek kifejtette, hogy szerinte a szimulátorok miatt a fiatal generáció jóval több kockázatot vállal a pályán, mint a régebbi pilóták.Ahelyett, hogy tesztelni engednék a fiatalokat, egy hétig a szimulátorban ülnek, majd amikor kimennek a pályára, úgy viselkednek, mintha még mindig szimulátoroznának."– mondta Villeneuve. Ez azonban Lewis Hamilton és Lando Norris szerint sincs így.

Villeneuve ismét kihúzta a gyufát egy-két versenyzőnélForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Szerintem [Hubert balesetének] semmi köze a szimulátoros versenyzéshez, úgy gondolom, talán csak kifogásként hozta fel ezt – nyilatkozta Villeneuve szavaira reagálva az a Norris, aki maga is rengeteget versenyez a virtuális világban. – Nem feledkezünk meg a biztonságról, nem arról van szó, hogy tövig nyomjuk a gázt és semmi sem érdekel, továbbra is felismerjük, hogy mit jelent a veszély. Persze minden egyre biztonságosabb, így néha az ember többet kockáztat. Biztos vagyok benne, hogy a spái balesetben sem csinált senki semmi hülyeséget, mindössze egy apró dolognak lettek komoly következményei, de nem hiszem, hogy ez azért van, mert fiatalabbak vagyunk és kevesebb bennünk a félelem."

Hamilton nem igazán figyel oda Villeneuve szavairaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Lewis Hamilton, noha az idősebb generációhoz tartozik, szintén nem gondolja, hogy Villeneuve-nek igaza van, az ötszörös világbajnok arcára rá volt írva, hogy mit gondol a kanadairól.Annak a személynek a véleményével nem sokszor értek egyet, nem tudom, hogy bárki is egyetért-e. Személy szerint nem figyelek oda arra, amit ő mond. Ami a szimulátorozást illeti, nem hiszem, hogy így lenne. Ha megnézzük a gyerekeket mondjuk a sípályán, már kicsiként sincs bennük félelem. Ugyanez a helyzet velünk, autóversenyzőkkel is, legyünk bármilyen idősek. Biztos ahogy idősödünk, a félelem egyre inkább jelen lesz, a szimulátor azonban nem növeli vagy csökkenti ezt. Ezzel nem értek egyet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK