Társoldalunk:

Bottas Räikkönen miatt csúszhatott le a pole-ról

2019.09.07. 19:34

A finn versenyző akár még az első rajthelyet is megszerezhette volna, ha Räikkönen kicsúszása miatt nem veszít időt.

A Mercedes ezúttal sem az elsőszámú esélyesként kezdte meg a monzai időmérőt, ehhez képest mindkét versenyző fél tizeden belül végzett az élről rajtoló Charles Leclerchez képest. A német istállónál bizakodnak a holnapi futamot illetően.

Hamilton mindössze 39 ezredmásodperccel autózott gyengébb időt, mint a pole-pozíciót megszerző Ferrari, ennek ellenére inkább az elsősoros eredménynek örül, mintsem hogy a minimális különbség miatt bosszankodjon.

„Igazából örülnöm kell az első sornak – nyilatkozta a brit pilóta a leintés után.Boldog vagyok, hogy fel tudtuk venni a versenyt a Ferrarikkal.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Miguel Medina

Bottas mindössze 8 ezreddel maradt el csapattársától. A finn versenyző különösen peches volt, hiszen Kimi Räikkönen pont előtte csúszott ki a Parabolicában, amire reagálnia kellett. A csapat által mért adatok alapján kiderült, hogy Bottas körülbelül 2 tizedet bukott a kör végén, ami minden bizonnyal a pole-pozíciójába került. A finn pilóta csalódott a végjáték miatt, ugyanakkor az autó sebessége optimizmusra adhat okot a versenyt illetően.

„Nagyon balszerencsések voltunk a végén, mivel óriási forgalom volt a pályán – értékelt. – A sebességünk viszont rendben van. Monzában mindig élvezetes a vezetés, remélem, holnap is így lesz."

A futammal kapcsolatban Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kifejtette, hogy személy szerint holnap is elfogadná ezt a sorrendet, de természetesen harcolni fognak a még jobb eredmény eléréséért. Leclerc a sajtótájékoztatón azt mondta, tart az üldözőiktől, mivel Monzában különösen erős a DRS hatása, és az Ezüstnyilak eleve gyorsabbak, mint várták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK