Társoldalunk:

A Ferrarinál pesszimisták, rosszabbul állhatnak, mint Belgiumban

2019.09.06. 20:07

Charles Leclerc úgy gondolja, hiába nyerte meg az Olasz Nagydíj első és második szabadedzését is, fölénye csak papíron létezik.

Hiába nyerte meg Charles Leclerc mindkét pénteki szabadedzést, a monacói pilóta egyáltalán nem gondolja azt, hogy a Ferrari lenne a favorit a hétvége további részére. Leclerc szerint a körülményeknek is köszönhető, hogy az élen zárt, a Mercedes és Lewis Hamilton szemerkélő esőben is majdnem elkapta. A Belga Nagydíj győztesének szavai aggodalomra adhatnak okot a tifosinak.

Valójában lehet, hogy a Ferrari a lassabb? - Galéria!Forrás: NurPhoto via Getty Images/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

A spái és monzai dupla hétvége előtt ezt a két futamot tartották a Ferrari legnagyobb esélyének arra, hogy nyerjen az idén. A Scuderia az elsőt behúzta, a másodikkal a jelek szerint azonban nehezebb dolga lesz,

Leclerc szerint ugyanis egy körön és hosszabb távon is gyengébb a tempójuk, mint Belgiumban volt, ahol a versenyt így is csak hajszállal nyerték meg.

„Nyilván jó napunk volt, de szerintem papíron jobban néz ki a helyzet, mint amilyen valójában – nyilatkozta a monacói. – A Mercedes nagyon-nagyon erős. A második szabadedzésen nem volt lehetőségük gyorskört futni akkor, amikor a legjobbak voltak a körülmények, majd nagyon jó köröket mentek, amikor egy kicsit esett. Arra számítok, hogy holnap nagyon erősek lesznek."

Leclerc nem túl optimista - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Vettel két tizedet kapott csapattársától délután, de úgy véli, ha kényelmesebben fogja érezni magát az autóban, ettől pedig magabiztosabb lesz, akkor még jelentős mértékben javulhat. A többiek gyorsak, a Mercedes nem alszik. Nem tudom, te melyik filmet nézted, de nem azt, amit mi” – mondta egy újságírónak, aki szerint a Ferrari van fölényben.

Az időmérőn nagy szerepe lesz a taktikának is, Monzában az idei, nagyobb légellenállású autókkal ugyanis kiemelten fontos lesz a szélárnyék, aki esetleg egyedül lesz kénytelen körözni, annak nagyon nehéz dolga lesz. A Ferrari egyelőre nem döntött arról, hogy milyen taktikával mennek, Leclerc szerint azonban egyiküket sem fogja hátrányba hozni a csapat ezzel. „Nem hiszem, hogy bármelyik autót is beáldozzuk a másik érdekében, megpróbáljuk a lehető legjobb csapatmunkát végezni, majd meglátjuk, ez mire elég."

Az új motor adhat extra lökést a vörösöknek

Azok után, hogy Spában az ügyfélcsapatok versenyzői már megkapták, a Ferrari a hétvégén a gyári istálló pilótáinak is új erőforrást szerelt be, ez ráadásul nem is csupán új példányokat, hanem új specifikációt jelent. Az egyik új változat Spában megadta magát Antonio Giovinazzi autójában, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azonban azt mondta, a Scuderiánál jól működnek az új egységek.

Motorikusan aligha lesz gondja a Ferrarinak, bár az új erőforrás megbízhatósága Spában nem volt fényes - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Már az első szabadedzésen az új motort használtuk – erősítette meg a svájci szakember. – Általában ez a normális eljárásunk, hogy ellenőrizzük, minden rendben van-e, és legalább az időmérőre és a versenyre megtaláljuk a rendes beállításokat. Eddig minden rendben van. Délelőtt nyilván nagyon keveset mentünk, eltekintve attól a távtól, amit esőben tettünk meg, az pedig eléggé más a csúcssebességek terén ahhoz képest, amire számíthatunk. Ettől függetlenül minden rendben van."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK