Társoldalunk:

Vettel: A Ferrarit nem lepte meg Leclerc jó szereplése

2019.09.05. 16:38

A négyszeres világbajnok szerint az a legfontosabb, hogy csapattársával, Charles Leclerc-rel együttesen húzzák előre a Ferrarit. A monacói pilóta úgy érzi, jól megy a közös munka Vettellel.

Meglepetésre Charles Leclerc szerezte meg a Ferrari idei első futamgyőzelmét, nem pedig jóval rutinosabb csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. Ez feszültséget generálhat a két versenyző között, de az Olasz Nagydíj előtt Leclerc és Vettel is méltatta a másikat, kiemelve, hogy jól kijönnek egymással, és közös erővel segítik a csapat felzárkózását.

Vettel az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Ferrarinál nem okoz meglepetést Leclerc egyre javuló formája, hiszen a csapat történetének legfiatalabb futamgyőztese tavaly is jól szerepelt az Alfa Romeo színeiben, és a pilótaakadémia tagjaként is bizonyította már a rátermettségét.

A Ferrarinál nem okoz zavart Leclerc jó formájaForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

„Jó látni, hogy rögtön felvette a tempót, és a csapat szempontjából az a legfontosabb, hogy összedolgozzunk és ne egymás ellen tegyük ezt. Ez úgy tűnik, működik, és ez fontos, szerintem ez a kulcs. Anthoine [Hubert] halála miatt a körülmények beárnyékolták a hétvégét, így az nem volt nagyszerű, de ő jól szerepelt, és

biztos vagyok abban, hogy egy ideig még velünk lesz, így sok lehetőség vár rá.”

Leclerc a monzai futam szerződéshosszabbítása kapcsán megjegyezte, hogy természetesen úgy tervez, hogy az Olasz Nagydíj friss kontraktusának kifutásakor még mindenképpen a mezőnyt erősíti majd. Elmondta, egyetért Vettellel abban, hogy a hatékony csapatmunka nagyon fontos a Ferrari sikere érdekében.

Együtt kell működniük a siker érdekében - GalériaForrás: Mario Chiarappa/Callo Albanese

„Szerintem nagyon jó, megtaláljuk a megfelelő kompromisszumot Sebbel az együttműködés és a küzdelem között, hogy közösen dolgozva javítsunk az autón a csapatért, és ezt hihetetlenül fontosnak tartom csapattársak között. Amikor beülök az autóba, ugyanannyira le akarom győzni őt is, mint ő engem, de amikor kiszállunk, megosztjuk egymással az információt, megbeszéljük a dolgokat, és

próbáljuk a lehető legjobban segíteni a csapatot, hogy az autó olyan legyen, amilyennek lennie kell.” 

Vettel kérdésre válaszolva kijelentette, annyiban más a munkakapcsolata Leclerc-rel, mint korábbi csapattársával, Kimi Räikkönennel, hogy a társalgások most „több szóból állnak”, és ismét hangsúlyozta, hogy együttműködés kell a fejlődés érdekében. A hétvégével kapcsolatban egyelőre nem bocsátkozott jóslásokba, de erős Mercedest várt, és azt, hogy nagy szerepe lesz a megfelelő beállítások megtalálásának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK