Vágólapra másolva!
A harmadik sortól kezdve változik a Belga Nagydíj rajtsorrendje, miután több pilóta is motorokat vagy egyéb alkatrészeket cserélt. 

Alaposan felbolydul a sorrend az alsóházban, miután több pilóta is rajtbüntetéseket kap kvótán felüli motorcserék miatt, szombaton több meghibásodás is történt, és a felkavarodó sorrendre reagálva vasárnap reggel is történtek újabb alkatrészcserék.

Az első változás a harmadik sorban található, Kimi Räikkönen indulhat Max Verstappen mellől, miután Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg öthelyes rajtbüntetéseket kapott motorcsere miatt, ezért a 10. és a 12. pozícióból indulhatnak. További csavar a dologban, hogy a Renault a versenyre visszateszi a régi motorokat, az újakat pedig későbbre tartogatják.

Albon büntetéssel kezd, így kisebb nyomás nehezedik majd rá Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Peter Fox

Két-két helyet nyer a rajtrácson Sergio Pérez, Kevin Magnussen és Romain Grosjean, Lando Norris pedig egyet. A legjobban George Russell járt, aki öt pozícióval előrébb állhat fel a rajtrácsra, mint amit kiérdemelt. Miután már a Q1-ben kiesett, Carlos Sainz is új alkatrészeket kapott, ezért csak a 18. helyről kezdhet.

A szombati motorhibák után Antonio Giovinazzi kapott egy teljesen új erőforrást, ez négy rajthelyébe került, mivel a Mercedes-erőforrást szintén elfüstölő Robert Kubica csak a bokszutcából indulhat, mert változtattak a hátsó szárny specifikációján is.

A rajtsorrend:

# Versenyző Csapat
1. Charles Leclerc Ferrari
2. Sebastian Vettel Ferrari
3. Lewis Hamilton Mercedes
4. Valtteri Bottas Mercedes
5. Max Verstappen Red Bull
6. Kimi Räikkönen Alfa Romeo
7. Sergio Pérez Racing Point
8. Kevin Magnussen Haas
9. Romain Grosjean Haas
10. Daniel Ricciardo Renault
11. Lando Norris McLaren
12. Nico Hülkenberg Renault
13. Pierre Gasly Toro Rosso
14. George Russell Williams
15. Lance Stroll Racing Point
16. Alexander Albon Red Bull
17. Danyiil Kvjat Toro Rosso
18. Carlos Sainz McLaren
19. Antonio Giovinazzi Alfa Romeo
20. Robert Kubica Williams