Társoldalunk:

Hamilton úgy érzi, egy körön tehetetlenek a Ferrarival szemben

2019.08.30. 19:02

Az egyenesekben egyelőre nem tud mit kezdeni a Ferrarival a Mercedes, Lewis Hamilton szerint nem sokat tehetnek azért, hogy egy körön felvegyék a versenyt a vörösökkel.

Egyelőre bejött a Belga Nagydíjra várt papírforma, a Ferrari mindkét pénteki szabadedzést megnyerte, a Mercedes pedig csak bottal ütötte különösen Charles Leclerc nyomát délután. Valtteri Bottas és Lewis Hamilton is megerősítette, hogy a vörösök az egyenesben szerzik az előnyüket, az ötszörös világbajnok szerint ez ellen pedig nem sokat tehetnek, egyedül abban bízhatnak, hogy jobb versenytempójukkal vasárnap térdre kényszeríthetik a maranellóiakat.

Hamiltonnak nem indult jól a pénteki nap, az első szabadedzésen gázpedált kellett cserélni a Mercedesében, majd egy telemetriai hiba is hátráltatta, így csak az utolsó 25 percben tudta megkezdeni az érdemi munkát. Végül az élen záró Sebastian Vetteltől több mint 1,3 másodpercet kapott.

Hamilton alatt rakoncátlankodott a Mercedes - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Nem kezdtünk jól az első szabadedzésen, gondunk volt a gázpedállal és tulajdonképpen erőt veszítettem, úgyhogy alapjáraton próbáltam visszamenni a bokszba. Ezután pár állítással sikerült helyrehoznom a dolgot, visszatértem a bokszba, majd újra kimentem és újabb problémába ütköztem, úgyhogy nagy volt az összevisszaság. Az edzés végén sikerült néhány kört megtennem, de nem voltak valami jók" – ismerte be Hamilton.

A második szabadedzésen aztán közelebb kerültek a Ferrarikhoz a Mercedesek, részben annak köszönhetően, hogy ekkorra ők is feltették a lágy Pirelliket,

Leclerc azonban így is nyolc, illetve kilenc tizedet adott nekik. „Elég sokat változtattunk a beállításokon, sokkal jobb érzés lett vezetni az autót, de még van min dolgoznunk – mondta Hamilton. – Nem tudom, mik a valós különbségek, nyilvánvaló, hogy a Ferrarik gyorsak, az ötös kanyar felé vezető egyenesben közel egy másodperccel gyorsabbak nálunk. Ez elég meggyőző, ugyanakkor versenyben vagyunk, ami jó dolog. Eléggé nagy az előnyük az első szektorban, a másodikban szerintem visszahozunk valamennyit, az utolsó pedig meglehetősen kiegyenlített."

Hamilton úgy érzi, egy körön nehéz lesz versenyezni a Ferrarival - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Hamilton szerint egykörös tempóban aligha fogják utolérni a vörösöket, a versenytempójuk viszont biztató, úgy véli, erre kell építeniük. „Ezt az időt az egyenesben veszítjük el, úgyhogy nem sok mindent tehetünk a felzárkózás érdekében. Egész évben gyorsak voltak az egyenesekben, ezért volt egy olyan érzésem, hogy ez jó hétvégéjük lehet. Más módon kell valahogy nyomást helyeznünk rájuk, ha a nyers tempóval nem tudunk. Szerintem a hosszú etapjaink nagyon erősek voltak, még csak most fogjuk kielemezni, de elmondták Vettel köridejeit. Azt hiszem, hogy ő 1:50 végi időket ment, majd 1:51 közepieket, én pedig 1:50 elejét és közepét. Érdekes lesz megtudni, hogy milyen üzemanyagszintekkel mennyire koptattuk a gumikat. Ha gyorsak leszünk a versenyben, az jó lesz."

Valtteri Bottas mindkét szabadedzésen Hamilton előtt végzett, a Ferrarikkal azonban ő sem tudott mit kezdeni. „Tudtuk előre, hogy a Ferrari erős lesz, miként a Red Bull is, a Ferrari azonban nagyon jó volt ma, az egyenesben kinyírtak minket. Így megy ez, nyilván megpróbálunk mindent kisajtolni az autóból holnap, de nagy előrelépés kell, ha harcolni akarunk velük, az elsőről a második szabadedzésre jóval közelebb kerültünk hozzájuk, úgyhogy meglátjuk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK