Társoldalunk:

Bemutatkozott csapatánál a Red Bull új pilótája, Alex Albon

2019.08.27. 10:28

Túl van első munkanapján új csapatánál, a Red Bullnál az F1-es élmezőnybe bő fél év alatt katapultált Alex Albon. Elődje, a Toro Rossóhoz visszaküldött Pierre Gasly is munkába állt.

Másfél F1-es szezon után először fordul elő, hogy szezon közben versenyzőcserék történnek a mezőnyben: bár korábban azt ígérték, hogy Pierre Gasly kitöltheti az idei szezonra kötött szerződését a Red Bullnál, a gyenge eredmények miatt a csapat vezetése úgy döntött, lecserélik őt a Toro Rosso pilótájára, Alex Albonra.

Albon az előszezoni tesztek előtt korábban még F1-es autót sem vezethetett, a júliusi Német Nagydíjon versenyzett először nedves pályán a világbajnokság mezőnyében, és egyelőre kevesebb pontot szerzett korábban már eltanácsolt csapattársánál, Danyiil Kvjatnál, mégis neki szavaztak bizalmat az idei szezon második felére.

„Minden elég simán ment, elvégeztük az üléspróbát, a legfontosabb, hogy beférek az autóba! Volt némi fotózás, nem ez bizonyult a legmókásabb dolognak, ráadásul csináltunk néhány GIF-et is, amiket nem igazán kedvelek, de minden rendben zajlott – mondta kissé megszeppenve a Red Bull Twitter-csatornájára feltöltött videóban. – Egy podcast felvételével zárjuk a napot, és itt volt a Netflix is.”

Van még két napunk Spa előtt, úgyhogy egy kicsit több műszaki dolgunk lesz kedden, a szerdát pedig a szimulátorban töltöm, hogy a lehető legjobban felkészüljek.”

A londoni születésű thaiföldi pilóta csapattársa az egyre inkább rettegett Max Verstappen lesz, aki két győzelmének és dobogós helyeinek köszönhetően az egyéni világbajnokság 3. helyén szerepel, és akár még Valtteri Bottast is megszoríthatja a 2. helyért zajló csatában. Gasly gyengélkedése miatt a Red Bull egyelőre a 3. helyezett a konstruktőri világbajnokságban a Mercedes és a Ferrari mögött.

Miközben Albon már kiállt a nyilvánosság elé, Gasly egyelőre nem tette ezt meg, várhatóan csak a Belga Nagydíj csütörtöki sajtónapján teszi majd ezt meg. A Toro Rosso viszont szintén posztolt egy fotót, ahogy a francia pilóta részt vett az üléspróbán régi-új csapatánál, ahol a dobogós pozíciók helyett pályafutása megmentése lesz a fő feladata.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK