Társoldalunk:

Megsérült a McLaren versenyzője, de egyelőre nem gondolnak a pótlására

2019.08.26. 15:14

Lando Norris méretes rögzítőt hord a bal lábán, miután futás közben sérülést szenvedett, a McLaren szerint azonban nincs ok az aggodalomra, nem kell őt helyettesíteni a hétvégi Belga Nagydíjon. Ha mégis, akkor az orosz Szergej Szirotkin kaphat lehetőséget.

Lando Norris, a McLaren 19 éves újonca nem tétlenkedett a nyári szünetben, Horvátországban pihent a családjával, eközben azonban természetesen az edzésről sem feledkezett meg, hogy formában tartsa magát a szezon második felére. A fiatal brit pilóta az elmúlt hétvégén meglátogatta a MotoGP silverstone-i futamát, ahol találkozott gyerekkori bálványával, ezután pedig szimulátoros szenvedélyének hódolt.

A McLaren versenyzője a Twitch nevű streamszolgáltatón közvetítette, ahogyan játszik, csakhogy ezúttal valami szokatlan is feltűnt a képernyőn, mégpedig egy műanyag láb ortézis (egyfajta rögzítő), ami Norris bal lábára volt ráerősítve. A kommentelők azonnal elkezdték kérdezgetni, hogy mi történt vele, és így hogyan fog rajthoz állni a Belga Nagydíjon, mire ő viccesen megjegyezte, hogy így fog versenyezni. Később a McLaren megnyugtatott mindenkit, hogy nincs komoly baj.

Norrisnak vélhetően nem kell a bokszfalról követnie a Belga NagydíjatForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Bármilyen apróbb sérülés komoly gondot jelenthet egy versenyzőnek az autóban ülve, különösen a futamon, ahol hosszú ideig kell elviselnie az erőhatásokat a testnek. Norrisnak a bal lába sérült meg, ami azért nem jó hír, mert azzal fékez, jóval 100 kg feletti erővel kell szó szerint belerúgnia a fékpedálba a komolyabb féktávokon. Amikor megmutatta a streamet nézőknek a lábát, azonnal elkezdtek záporozni az aggódó kommentek, mire a versenyző csak annyit mondott: Marhára fáj, de rendben leszek, viszont viselnem kell ezt a gyönyörűséget a Forma-1-es autóban, ez lesz a versenyzőcipőm, nagyon jól tapad, nézzétek!", mire megmutatta a rögzítő talpán levő gumibetétet.

Norris megmutatja a rögzítőt, ami a lábára van erősítve

Természetesen csak viccelt, nem tudná és nem is fogja viselni a szerkezetet az autóban, valószínűleg enélkül is képes lesz vezetni.

A Racefans kérdésére a McLaren szóvivője elárulta, hogy pilótájuk futás közben erőltette meg a lábát és íngyulladástól szenved, a rögzítőt elővigyázatosságból kell hordania.

„Jóval drámaibbnak néz ki, mint amilyen valójában, enyhén begyulladt az ín a bal lábában, amikor futott a nyaralásán. Ha bárki másról lenne szó, nem is viselne ilyen rögzítőt, ami pár napig izolálja a sérült területet, hogy meggyógyulhasson."

A találkozás Rossival

A McLaren egyelőre nem számol azzal, hogy helyettesítenie kell Norrist a hétvégi Belga Nagydíjon, amennyiben azonban erre kerül a sor, a csapat Renault-val kötött szerződésének értelmében a tavaly a Williamsnél versenyző Szergej Szirotkint ültetné be az autójába. Norris egyébként jelen volt a MotoGP brit futamán Silverstone-ban, ahol találkozott gyerekkori bálványával, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossival, aki egyébként sisakjának színvilágát is inspirálta. Norris láthatóan jól érezte magát és szemre a járással sem voltak gondjai.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK