Megsérült a McLaren versenyzője, de egyelőre nem gondolnak a pótlására

Forma-1, Lando Norris, McLaren, Magyar Nagydíj
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 02: Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 looks on from the pitwall during practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 02, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lando Norris méretes rögzítőt hord a bal lábán, miután futás közben sérülést szenvedett, a McLaren szerint azonban nincs ok az aggodalomra, nem kell őt helyettesíteni a hétvégi Belga Nagydíjon. Ha mégis, akkor az orosz Szergej Szirotkin kaphat lehetőséget.

Lando Norris, a McLaren 19 éves újonca nem tétlenkedett a nyári szünetben, Horvátországban pihent a családjával, eközben azonban természetesen az edzésről sem feledkezett meg, hogy formában tartsa magát a szezon második felére. A fiatal brit pilóta az elmúlt hétvégén meglátogatta a MotoGP silverstone-i futamát, ahol találkozott gyerekkori bálványával, ezután pedig szimulátoros szenvedélyének hódolt.

A McLaren versenyzője a Twitch nevű streamszolgáltatón közvetítette, ahogyan játszik, csakhogy ezúttal valami szokatlan is feltűnt a képernyőn, mégpedig egy műanyag láb ortézis (egyfajta rögzítő), ami Norris bal lábára volt ráerősítve. A kommentelők azonnal elkezdték kérdezgetni, hogy mi történt vele, és így hogyan fog rajthoz állni a Belga Nagydíjon, mire ő viccesen megjegyezte, hogy így fog versenyezni. Később a McLaren megnyugtatott mindenkit, hogy nincs komoly baj.

Norrisnak vélhetően nem kell a bokszfalról követnie a Belga Nagydíjat Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Bármilyen apróbb sérülés komoly gondot jelenthet egy versenyzőnek az autóban ülve, különösen a futamon, ahol hosszú ideig kell elviselnie az erőhatásokat a testnek. Norrisnak a bal lába sérült meg, ami azért nem jó hír, mert azzal fékez, jóval 100 kg feletti erővel kell szó szerint belerúgnia a fékpedálba a komolyabb féktávokon. Amikor megmutatta a streamet nézőknek a lábát, azonnal elkezdtek záporozni az aggódó kommentek, mire a versenyző csak annyit mondott:

ez lesz a versenyzőcipőm, nagyon jól tapad, nézzétek!", mire megmutatta a rögzítő talpán levő gumibetétet.

Norris megmutatja a rögzítőt, ami a lábára van erősítve

Természetesen csak viccelt, nem tudná és nem is fogja viselni a szerkezetet az autóban, valószínűleg enélkül is képes lesz vezetni.

A Racefans kérdésére a McLaren szóvivője elárulta, hogy pilótájuk futás közben erőltette meg a lábát és íngyulladástól szenved, a rögzítőt elővigyázatosságból kell hordania.

„Jóval drámaibbnak néz ki, mint amilyen valójában, enyhén begyulladt az ín a bal lábában, amikor futott a nyaralásán. Ha bárki másról lenne szó, nem is viselne ilyen rögzítőt, ami pár napig izolálja a sérült területet, hogy meggyógyulhasson."

A találkozás Rossival

A McLaren egyelőre nem számol azzal, hogy helyettesítenie kell Norrist a hétvégi Belga Nagydíjon, amennyiben azonban erre kerül a sor,

a csapat Renault-val kötött szerződésének értelmében a tavaly a Williamsnél versenyző Szergej Szirotkint ültetné be az autójába.

Norris egyébként jelen volt a MotoGP brit futamán Silverstone-ban, ahol találkozott gyerekkori bálványával, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossival, aki egyébként sisakjának színvilágát is inspirálta. Norris láthatóan jól érezte magát és szemre a járással sem voltak gondjai.