Vágólapra másolva!
A minden bizonnyal a 2020-as Dakar ralira készülő, jelenleg a Toyota Gazoo Racing tereprali csapatával Namíbiában tesztelő Fernando Alonso először kóstolt bele, milyen a sivatagban vezetni, párszor pedig bajba is került.

Fernando Alonso már három napot teljesített életet második terepralis tesztjéből, amely pénteken fejeződik be Namíbiában. A kétszeres F1-es világbajnok spanyol a Toyota Gazoo Racing színeiben a 2009-es Dakar-győztes Giniel de Villiers és a motoron ötszörös Dakar-győztes Marc Coma társaságában akklimatizálódik a számára jóformán teljesen ismeretlen szakágban, életében először pedig dűnéken is vezetett, ami elsőre kissé sokkolóan hatott rá.

Alonso egyre jobban összebarátkozik a Hilux-szal Forrás: Toyota

Noha konkrétan egyik fél sem jelentette ki, Alonso tesztprogramja minden bizonnyal a spanyol felkészülését szolgálja a 2020-as Dakar ralira. A Forma-1-nek a tavalyi év végén búcsút intő 38 esztendős pilóta márciusban már tesztelte a Toyota Hiluxot a Kalahári sivatagban,

komoly terepralis körülmények között, nyílt terepen azonban most vezetett először,

többek között a 380 méterrel a tengerszint felett található híres namíbiai hetes dűnét is megmászta, majd elismerte, hogy még nem igazán mozog otthonosan ilyen terepen.

– nyilatkozta az Autorsportnak. – Olyan kifinomult technikára van szükség, amivel én még nem rendelkezem, olykor pedig ki kellett másznunk a bajból, amibe időről időre sodortam magunkat."

Még van mit tanulni Forrás: Toyota

Alonso elmondta, hogy a lehető leggyorsabban szeretne fejlődni, remélhetőleg minden nappal kevesebb meglepetés fogja érni, de azért nem akarja elsietni sem a dolgot. „Az érzéseim jók, mert amiket eddig csináltunk, azok mind nagyon kontrollált körülmények között zajló tesztek voltak, olyan itinert követtünk, ami a csapat tapasztalatának köszönhetően nagyon részletes volt, mindig tudták, hogy mivel állunk szemben.

A mostani teszt után Alonso felkészülésében a Harrismith 400, a dél-afrikai tereprali bajnokság ötödik fordulója következik szeptember 13-án és 14-én, az esemény előtt a spanyol be is járhatja majd a rali útvonalát, a viadalon pedig versenyen kívül fog elindulni, ami azt jelenti, hogy hivatalosan nem rangsorolják a mezőnyben.