Társoldalunk:

Súlyos sérülésekkel kezelik Scott Speedet, a Toro Rosso volt pilótáját

2019.08.18. 06:08

Egy amerikai rallycross versenyről kórházba szállították Scott Speedet, a Toro Rosso korábbi F1-es pilótáját. Speed egy ugrás után súlyos sérüléseket szenvedett.

Hát- és csigolyasérülésekkel kezelik a korábbi F1-es pilótát, Scott Speedet a utahi egyetemi kórházban, miután egy ugrás során keményen landolt az Americas Rallycross-bajnokság egyik fordulója, a Nitro World Games időmérőjén. Speed a körét még be tudta fejezni, utána viszont sürgősen kórházba vitték.

A vizsgálatok után Speed arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a CT vizsgálat szerint súlyosan sérült a 6-os csigolyája, és az MRI további három repedést mutatott ki. Szombati bejegyzése idején éppen arra várt, hogy az orvosok kidolgozzák a kezelés menetét. Elárulta, hogy „az előző éjjel simán a legijesztőbb és legfájdalmasabb időszak volt, amit fel tudok idézni. Eléggé sötét idők járnak.”

Speed a 2006-os USA NagydíjonForrás: Getty Images/2006 Getty Images/Mark Thompson

Speed köszönetet mondott azoknak, akik meglátogatták a kórházban, szerinte egyedül nem tudná átvészelni a sérülést, az üzeneteket küldőknek, és családjának is. Csapata, a Subaru Motorsports USA összefoglalta a pályán történteket, és hozzátették, hogy a pilóta kihagyja a rendezvény további részét. 

Az amerikai pilóta 36 esztendős, 2005-ben a Red Bull harmadik pilótájaként részt vett a Kanadai és az USA Nagydíj szabadedzésein, majd 2006-tól a 2007-es Európa Nagydíjig a Toro Rosso versenyzője volt. 

Speed összesen 28 nagydíjon állt rajthoz, pontot nem szerzett, ezért a szezon közepén lecserélték Sebastian Vettelre. Később négyszeres rallycross-bajnok lett az USA-ban, és háromszor megnyerte a Global Rallycross sorozatot is. Az Andretti által futtatott VW után az idén szerződött a Subaruhoz, ahol ismét vezeti a bajnokságot csapattársa, Tanner Foust előtt.

A baleset miatt Speed várhatóan nem tudja befejezni a szezont, amiből már csak egy forduló van hátra, a szeptember 28-án zajló utolsó felvonás az F1-es nagydíjat is rendező Circuit of the Americas területén.   

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK