Bottas hozta a Toyota-pilóta tempóját a raliautóval

Forma-1, Magyar Nagydíj, péntek, Bottas, Mercedes
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 02: Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP prepares to drive in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 02, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas elárulta, a nyári ralis tesztjén a nap végére már ugyanolyan gyors volt egy adott szakaszon, mint a Toyota gyári pilótája, Kris Meeke. Csak kedvtelésből foglalkozik ezzel.

A Toyota gyári csapatának raliautóját tesztelhette Valtteri Bottas a Brit Nagydíj és a Német Nagydíj között. A finn pilóta a Crash.net-nek elárulta, már jó előre egyeztette ezt a Mercedesszel, a csapat nem kifogásolta, hogy veszélyes, ő pedig mókásnak nevezte az élményt, ráadásul értékes tapasztalatnak is tartja a kiruccanást.

„Mindig tanulok valamit a vezetésről. Minél több autót vezetek, minél különbözőbb felületeken próbálkozom, annál inkább a javamra válik. Elsősorban ezért csináltam, de vannak más előnyök is. Rendes autót még nem vezettem murván, úgyhogy ez új élmény, és minden nagyon jól ment” – nyilatkozta.

Bottas raliautóra cserélte a Mercedest Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Bottas elárulta, a tesztnap végén utolérte a gyári pilóta, Kris Meeke tempóját ugyanazon a szakaszon. Meeke korábbi IRC-bajnok és világbajnoki futamgyőztes, 100 rali van már a háta mögött, így jó mérce a Yaris WRC volánja mögött is. A Mercedes versenyzője szerint a csapatnál elégedettek voltak a munkájával.

– vélte. Bottasnak egyelőre nincs szerződése az F1-be a következő szezonra, de azt mondta, a ralis kaland csak időtöltés volt, és várhatóan akkor is a Forma-1-ben képzeli el a jövőjét, ha a Mercedesnél a tesztpilótaként dolgozó Esteban Oconnak szavaznak bizalmat. Hozzátette, raliautót vezetni teljesen más, mint F1-est.

„Az új tapasztalatok mindig csodálatos élmények. Nyilvánvalóan, ha mindig raliznék, akkor biztosan megszoknám, de amikor az ember valami új dolgot próbál ki, az mindig menő és újszerű. Ez olyan dolog, hogy az ember odamegy és szórakozik, nincsenek emberek a közelben, semmilyen nyomás a külvilág részéről vagy saját magamból adódóan.”

A finn pilóta az F1-es nyári szünetben is folytatta a ralis szárnybontogatást,

ezúttal az M-Sport színeiben egy Ford Fiesta WRC-t vezetett németországi aszfaltszakaszokon. Ez már az idei harmadik ilyen kiruccanása volt, és bár erre hivatalosan senki sem utalt, elképzelhető, hogy Bottas alternatív lehetőségeket keres arra az esetre, ha a Mercedesnél nem marad hely a számára.