Hamilton: A szezon második fele sokkal keményebb lesz

Forma-1, Magyar Nagydíj, vasárnap, Lewis Hamilton, Mercedes, ünneplés
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 04: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 04, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton ahelyett, hogy félig magáénak érezné a 2019-es világbajnoki címet, inkább öldöklő csatára készül a szezon második felében, mivel szerinte az jóval nehezebb lesz, mint az első volt.

Hiába nyert meg az eddigi 12 futamból nyolcat, hiába vezeti kilenc versennyel a szezon vége előtt 62 ponttal az összetettet, Lewis Hamilton a Red Bull feljavulása és a Ferrarinak kedvező pályák miatt arra számít, hogy az idény második fele nehezebb lesz neki és a Mercedesnek, mint az első volt. Az ötszörös világbajnok azért, hogy a hátralevő futamokon még jobb legyen, kikérte az összes csapattag véleményét arról, hogy miben fejlődhetne.

Még csak most jön a neheze? Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Mullan

Statisztikailag bizonyított, hogy Hamilton a pályafutása során tendenciózusan a szezon második felére gyújtja be igazán a rakétákat, és ebben az időszakban válik szinte legyőzhetetlen géppé. Ennek tükrében több, mint biztató lehet, hogy a féltáv után egy futammal ekkora az előnye, ő azonban ennek ellenére nem dől hátra, és még keményebb csatára készül a folytatásban.

Már várom. Igazán örülök, hogy egy olyan időszak után, amelyben mindenki olyan negatívan beszélt az F1-ről, nagy előrelépést tapasztalhattunk a Red Bull részéről, nagyon jó csatákat vívtunk, és úgy tűnik, ez a folytatásban is így lesz. A Ferrari is vissza fog jönni a küzdelembe olyan helyeken, mint Spa és Monza, gyorsak az egyenesben, ezeken a pályákon pedig nincs sok kanyar. Ez fekszik nekik. A Red Bull nagyszerűen teljesít, fantasztikus látni ezt, remélem, hogy a továbbiakban is így fog."

Hamilton a Ferrarit és a Red Bullt sem írja le Forrás: Steven Tee / LAT Images/Motorsport Images

A szurkolók hajlamosak csak legyinteni Hamilton sikereire, mondván az övé a legjobb autó, az ötszörös világbajnok azonban kiemelte, hogy a nyomás ezzel együtt nem kisebb, ráadásul van egy csapattársa is, akit le kell győznie. Ez nem mindig sikerült, valamint Max Verstappen is nyert két versenyt a Red Bull-lal, emiatt

Hamilton inkább félig üresnek, mintsem félig telinek látja azt a bizonyos poharat.

„Ez a nyolc győzelem nyilván kivételes. Ha bárki valaha kicsinyíteni akarja az érdemeinket, akik már értek el sikereket, tudni fogják, hogy milyen nehéz elérni őket. Az embernek hétről hétre teljesítenie kell, hiszen továbbra is két pilóta van egy csapatban. Amikor visszatekintek az elmúlt versenyekre, azt mondom:

Voltak olyan hétvégék, amelyeken a Ferrari gyorsabb volt, csak a csapat vagy valamelyik pilóta hibája miatt nem nyertek. Ez megmutatja, mennyire a határon vagyunk mindannyian, és semmit sem szabad biztosra venni."

Azt kérte a csapattagoktól, hogy legyenek őszinték vele, és mondják el, miben fejlődhetne Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Mullan

Érdekes történetet is megosztott a pontverseny éllovasa, ugyanis azért, hogy a folytatásban minél jobbak legyenek, a Mercedes csapattagjaitól vár kritikát.

Azt akarom, hogy a szezon második fele még jobb legyen, mint az első. Úgyhogy megkértem őket, hogy tegyék ezt meg, és én is ugyanezt fogom tenni."