Hamilton a közösségi médiában ment neki Rosbergnek

Forma-1, Brazil Nagydíj, 2016, Hamilton, Rosberg, Mercedes
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 13: Top two finishers and World Championship contenders Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP in the post race press conference during the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 13, 2016 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Amióta Nico Rosberg felhagyott a versenyzéssel, időről időre megosztja véleményét a jelenlegi mezőnyről. Legutóbb Lewis Hamiltonról mondta el észrevételeit, amire később az ötszörös világbajnok is reagált, pár napra rá pedig félreérthetetlen üzenetet küldött Rosbergnek.

Miután Rosberg visszavonult a Forma-1-től, elindított egy videóblogot, ahol a száguldó cirkusz aktualitásaira szokott reagálni, és természetesen a mostani versenyzőkről is elmondja a véleményét. A Magyar Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamiltonnal kapcsolatban fogalmazott meg kritikát, ami nem nyerte el a brit pilóta tetszését. Rosberg az időmérő edzés utáni videójában kijelentette, hogy Max Verstappen a jelenlegi mezőny leggyorsabb versenyzője. Hamiltonról pedig elmondta, hogy a kora miatt már nincs meg a régi sebessége. Az ötszörös világbajnok előbb szóban, most pedig az Instagramon is reagált.

Hamilton és Verstappen a Magyar Nagydíj dobogóján Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„A természetes adottságai már nem ugyanolyanok, mint korábban – fejtegette a 2016-os világbajnok. – Ez az időmérős teljesítményében észrevehető a legjobban, hiszen Bottas hasonlóan teljesít, mint Lewis. Sőt, ha az átlagot nézzük, akkor talán még jobban is. Ennek oka, hogy a testének öregedésével csökken a teljesítménye. Ugyanakkor rengeteg tapasztalata még mindig hihetetlenül erőssé teszi őt" – tette hozzá. A futam után Hamiltont szembesítették egykori riválisának és csapattársának mondataival.

A Mercedes világbajnokát nem hatotta meg a kritika: kifejtette, szerinte nem kell rá odafigyelnie, függetlenül a vélemény igazságtartalmától.

„Még sosem találkoztam ezzel a bloggal. Nem tudom, kik követik, de nem gondolom, hogy ez bármiben befolyásolná azt, amit csinálok” – nyilatkozta az Autosportnak.

Mindig lesznek olyanok, akik megpróbálják kisebbíteni az érdemeimet, mert nem értek el hasonló sikereket."

Vajon tényleg túlvan már a csúcson? Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Mullan

A történet azonban nem állt meg ezen a ponton. Tegnap délután Hamilton egy üzenetet tett közzé az Instagramon. „Mindig lesznek, akik úgy akarják életben tartani kudarcba fulladt karrierjüket, hogy náluk sikeresebbeket próbálnak elhomályosítani.

Én személy szerint úgy döntötte, hogy nem érdekel, csak a tudtotokra akartam adni, hogy mindig olyanok társaságát kell keresni, akik ösztönöznek és felemelnek. Hagyjátok figyelmen kívül a negativitást, és koncentráljatok arra, hogy ti legyetek nagyszerűek!”

Az üzenet látszólag minden követőnek szólt, amolyan általános bölcsességnek szánta Hamilton, ugyanakkor, ismerve az előzményeket, feltehetően Rosberg volt a valódi címzett.