Alonsónak rosszul estek Vettel szavai

Forma-1, Magyar Nagydíj, 2017, Vettel, Alonso, Ferrari, McLaren
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 27: Fernando Alonso of Spain and McLaren Honda and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk in the Drivers Press Conference during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 27, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj után közölte, teljesen mindegy neki, hogy Fernando Alonso visszatér-e a Forma-1-be, különben is úgy érzi, a spanyol nem kedveli őt. A kétszeres világbajnok szerint pont az ellenkezője az igaz.

Fernando Alonso kérdezz-feleleket tartott Instagram-oldalán, ahol a rajongói természetesen kíváncsiak voltak arra, ami manapság az F1-es paddockot is foglalkoztatja: azaz visszatér-e a tavalyi év végén távozó kétszeres világbajnok a száguldó cirkusz mezőnyébe? Alonso ezekre a kérdésekre rutinos rókaként diplomatikus választ adott, más témában azonban igen őszinte volt, és elmondta, nem igazán érti, hogy Sebastian Vettel miért gondolja, hogy nem kedveli őt, valamint kifejtette azt is, hogy miért tartja magát jó csapatjátékosnak annak ellenére, hogy sokan az ellenkezőjét állítják róla.

Alonso tavasszal, a bahreini teszten vezetett legutóbb Forma-1-es autót Forrás: Motorsport Images

Miután kiderült, hogy a McLarennél nem számolnak már vele, Alonsót mind a három topcsapattal igyekeztek szóba hozni, köszönhetően nagyban annak, hogy a spanyol korábban kijelentette: abban az esetben, ha olyan autót kapna, amelyik azonnal képes a győzelemre, nem sokat gondolkozna a visszatérésen.

A Magyar Nagydíj utáni sajtótájékoztatón Lewis Hamilton fel is vetette Max Verstappennek, hogy a Red Bullnál az alulteljesítő Pierre Gasly ülése pont jó lenne a kétszeres világbajnoknak,

mire Vettel közbeszúrta, hogy a Honda nem biztos, hogy örülne ennek, tekintve viharos kapcsolatát Alonsóval a mclarenes időkből.

A spanyol is észrevette, hogy az utóbbi időben sokat pletykálnak a visszatéréséről, többet azonban nem mondott a közösségi oldalán. „Meglepő, hogy az utóbbi időben mennyit beszélnek erről az emberek. A lehető legjobb félévem volt, nyertem egy világbajnoki címet, Daytonát, Sebringet, Le Mans-t.

– írta követőinek, majd egy másik, Hondával kapcsolatos kérdésre megdicsérte a japánokat. – Nagyot fejlődtek. Boldogan látom, hogy az emberek, akikkel szenvedtünk az elején [a McLarennél], most egyre versenyképesebbek. Ugyanez a helyzet a Renault-val is. Szerintem mindkét gyártó nagyot lépett előre, ebből a sportág pedig profitálni fog a következő években."

Teljes mértékben csapatjátékosnak tartja magát Forrás: Getty Images/2018 Peter J Fox/Peter J Fox

Régóta vitatéma a Forma-1-ben, hogy tehetsége alapján Alonso többet is elérhetett volna, sokan a személyiségében látják annak okát, hogy a legtöbbször rosszkor volt rossz helyen, vagy nem tudott úgy sikeressé tenni egy csapatot, mint mondjuk egykori nagy riválisa, Michael Schumacher.

Vannak, akik a visszatéréssel kapcsolatban is úgy gondolják, azért nem valósulhat meg, mert Alonso minden hidat felégetett maga mögött.

Egy kérdező kerek-perec rá is kérdezett arra, hogy a kétszeres világbajnok csapatjátékosnak tartja-e magát.

„Abszolút – érkezett a válasz. – Ez vicces dolog, mivel az emberek, akik dolgoztak velem, mindig ellentétes üznetetet közvetítenek, de talán nem adják jól el azt. Valamilyen oknál fogva néha szükség van ezt az érzést kelteni az emberekben. Ez vicces. Sajnálatos azokra nézve, akik folyamatosan a saját verziójukat írják le. Naná, hogy száz százalékot nyújtok és mindenkit arra bátorítok, hogy ugyanezt tegye, gondolom ahogyan Senna, Prost, vagy bárki, akiben volt becsvágy, szintén ezt tette. Egyek vagyunk, mindent beleadok bármelyik csapatért minden egyes körben, minden egyes munkanapon.”

és a többi. Ugyanez a helyzet azokkal a csapatokkal is, amelyekkel az utóbbi időben sikert értem el más sorozatokban."

Vettel úgy érzi, Alonso nem kedveli őt Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Dan Mullan

Alonso reagált Vettel szavaira is, a négyszeres világbajnoktól a Magyar Nagydíj után ugyanis megkérdezték, szívesen látná-e a spanyolt újra a mezőnyben, mire Vettel közölte: neki aztán mindegy, tiszteli Alonso pályán elért eredményeit, de

úgy gondolja, hogy egykori riválisa sosem kedvelte őt igazán.

Alonso szerint erről azonban szó sincs. „Igen, én is hallottam” – írta Instagramon a Vettel nyilatkozatára vonatkozó kérdésre.

Gyanítom, hogy inkább csak a helyzet szülte, hogy ezt mondta a sajtótájékoztatón, mert ismétlem, pont az ellenkezője az igaz."