Társoldalunk:

Ricciardo: Meg tudnék ölni valakit

2019.08.03. 20:05

Daniel Ricciardo finoman fogalmazva sem volt rózsás hangulatban a Magyar Nagydíj időmérője után, amiért már annak első szakaszában kiesett. A Renault ausztrál pilótája a sisakját sem kímélte.

Már Q1-ben véget ért az időmérő edzés Daniel Ricciardónak, ami annak tükrében is sovány teljesítmény, hogy a Renault egész hétvégén szenvedett, a Q3-ba pedig Nico Hülkenberg sem jutott be. Az ausztrál pilóta az első szakaszból azért vélhetően továbbjutott volna, ha nem találkozik össze Sergio Pérez Racing Pointjával az utolsó gyorskörére készülve. Ricciardo nem tartotta be az ilyenkor szokásos etikettet, kívülről bebújt a mexikói mellé az utolsó kanyarban, Pérez azonban nem hagyta magát, visszabújt a Renault mellé, amivel annyi is volt az ausztrál körének.

Ricciardo enyhén szólva kiakadt - Galéria!Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Ricciardo azért befejezte a gyorskört, a továbbjutásról azonban 17 századdal lemaradt. Olyan dühös volt, hogy a levezető körében egy szót sem szólt a rádióba, majd a kötelező mérlegelésen is csak a fejét rázta, még az autóban. Ezután az interjúzóna felé vette az irányt, mivel a versenyzőknek ilyenkor kötelező a média rendelkezésére állni,

a frusztráció pedig még itt is látható volt rajta, a sisakját csak úgy lehajította a földre, mielőtt a kamerák elé állt.

Perc percre rá ért csak oda a fizioterapeutája, aki vélhetően arra számított, hogy Ricciardo azért visszatér a garázsba, ő azonban egyből a mérlegelés után kiugrott az autóból, azt a szerelők vitték vissza. Nem is csoda, hogy a többi Q1-es kiesőnél jóval hamarabb ért az interjúzónába. Ami a sisakot illeti, legfeljebb pár karcolás keletkezhetett rajta.

Ricciardo sisakja elhagyatottan hevert a földön, amíg gazdája interjút adott

Ami a pályán történteket illeti, a versenyzők között íratlan szabály, hogy a felvezető kör végén már nem előznek, libasorban igyekeznek elég helyet hagyni maguk előtt, hogy mindenki zavartalanul autózhasson a gyorskörén. Csakhogy nem mindig a legjobb a gyorkörre nézve, ha szó szerint épp csak meg nem állnak az utolsó kanyarokban ehhez, Ricciardónak például a gumijai elkezdtek nagyon lehűlni, ezért választotta azt, hogy ő inkább megy, megelőzte Romain Grosjeant és Pérezt is, utóbbin azonban csak ideiglenesen jutott át.

„Pérezzel kiszúrtunk egymással – füstölgött a Sky Sports kamerája előtt az ausztrál. – Az utolsó etap teljes felfordulás volt. Forgalomba kerültünk, pedig tudhattuk volna, mi fog történni az utolsó kanyarnál. Helyet kellett volna hagyni magam előtt, de nem tettem, miközben az utolsó kanyarnál mindenki vánszorgott. Választani kellett, hogy a gumikat melegen tartva előzök, vagy én is lassítok, és ettől csökken a gumihőmérséklet. Próbáltam előzni."

Az incidens

Ricciardo a Ziggo Sport riporterével közölte, „meg tudnék ölni valakit", mire a riporter visszakérdezett, hogy reméli, nem őt. „Nem, igazából senkit, csak azt, aki csúnyán néz rám" – közölte faarccal az ausztrál. Pérez természetesen más véleményen volt, ő azt nehezményezte, amit fentebb leírtunk, nevezetesen, hogy Ricciardo nem tartotta be a hallgatólagos megállapodást és előzgetésbe kezdett. „Próbáltam helyet csinálni magam előtt, ahogy mindenki” – ecsetelte Pérez.Daniel akciója nagyon tiszteletlen volt, elszúrta a saját körét és az enyémet is. Sajnos nagyon megközelítettem [Lando] Norrist, Daniel is nagyon közel volt hozzám. Nyomnom kellett a gázt az utolsó kanyarnál, mert különben túl közel lettem volna [Ricciardóhoz], így viszont Norrisra estem rá."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK