Új csomópont épült, és közelebb visz a busz is a Hungaroringhez

A Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati napja, szurkolók
Mogyoród, 2018. július 28. Közönség a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is lesz néhány változás a forgalmi rendben a Magyar Nagydíj idején, de a korábbiaknál várhatóan könnyebb lesz majd kijutni a pályára.    

A Forma-1-es Magyar Nagydíjra rendszeresen kilátogatók már megszokhatták, hogy a verseny hétvégéjén nem a megszokott rendben megy a Budapest és Mogyoród közötti közlekedés. Az idén az autósoknak és a tömegközlekedéssel utazóknak is érdemes figyelniük néhány újdonságra.

Az M3-as autópályán közlekedők számára az idei év legfontosabb változása, hogy a Budapest felől érkezők nemcsak a 23-as, hanem a 19-es kilométer szelvénynél található, újonnan épült csomópontnál is megközelíthetik a Hungaroringet – írja az Útinform. Az új csomópontot a Nyíregyháza felől jövők is használhatják.

Az idén is népes közönséget várnak a Hungaroringre Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A portál tájékoztatása szerint az autópálya kifelé vezető oldalán, az M0-s autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között ideiglenes forgalmi sávot alakítanak ki a leállósávban. Fontos tudni, hogy ezt kizárólag a VIP vendégek, a szerződött taxitársaság, valamint a megkülönböztetett jelzésű járművek vehetik igénybe.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér irányából érkezők az M3-as autópályára az M31-es autópályán keresztül hajthatnak rá. Utóbbit az M5-ös autópálya felől az M0-s autóút 54-es csomópontján át lehet elérni. Az Útinform felhívja az autósok figyelmét, hogy az M3-as autópálya csak díjfizetés ellenében használható.

Busszal és HÉV-vel is el lehet jutni a pályára

Az érvényes jeggyel rendelkezők péntektől két ingyenes buszjáratot is igénybe vehetnek. A fővárosi járat indulási és érkezési helye is megváltozott a tavalyi évhez képest: ezúttal az Örs vezér terétől a Hungaroring 3-as kapujáig viszi a rajongókat. A másik buszvonal a kerepesi HÉV-állomástól szintén a 3-as kapuig tart. A két különjárat a nap végén visszafelé is szállít utasokat. Emellett

természetesen igénybe vehető az Újpest-Városkapu és Mogyoród között közlekedő busz, ami a szokásos menetrendnek megfelelően szállítja utasait.

Augusztus 1-je és 5-e között a H8-as (gödöllői) és H9-es (csömöri) HÉV járatokon online jegyvásárlásra lesz lehetőség a MÁV alkalmazásában. Továbbá a H8-as vonal szerelvényei a Magyar Nagydíj alatt három helyett hat kocsival közlekednek. A mogyoródi HÉV-állomásról nem indul különjárat a pályára.

A jegypénztárak és a kapuk nyitvatartásáról, valamint további információkról a közönség a Hungaroring weboldalán tájékozódhat.