Vágólapra másolva!
Az F1-es csapat járműve a németországi Hockenheimből tartott a Hungaroringre, amikor nem sokkal dél előtt átszakította a szalagkorlátot az M1-es autópályán.

Balesetet szenvedett a Renault Forma-1-es csapatának egyik kamionja az M1-es autópályán, amikor a hétvégén zajló Magyar Nagydíj helyszíne, a Hungaroring felé haladt. A jármű a vasárnapi futam után a németországi Hockenheimringről érkezett, a rendőrség honlapja szerint a 121-es kilométerszelvénynél, Győr térségében került bajba.

„Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. július 29-én 11 óra 23 perckor az M1-es autópálya 121. kilométerszelvényénél. Eddig tisztázatlan okok és körülmények között egy Budapest irányába haladó tehergépjármű, a pályatesteket elválasztó szalagkorlátot átszakítva átsodródott a Hegyeshalom felé vezető oldalra, ahol a vízelvezető árokba borulva állt meg.”

A közlemény kitér arra, hogy a sérült sofőr ellátását a mentőszolgálat munkatársai megkezdték. A Renault felségjelzéseit viselő kamiont egy arra járó közlekedő is lefényképezte, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy milyen rakományt szállított a jármű, mivel az F1-es csapatok hatalmas felszereléssel utaznak az európai futamok helyszínei között.

A baleset feltehetőleg nem okoz komolyabb fennakadást a csapatnak, mert a versenyautók valószínűleg csak később érkeznek meg.

A csapatok vasárnap rohamtempóban pakoltak Németországban, mivel csupán néhány napjuk van arra, hogy a teljes felszerelésüket átköltöztessék a Hungaroringre, és csütörtökre már minden készen álljon a hétvégén zajló Magyar Nagydíjra. Az ilyenkor felmerülő logisztikai kihívásokról itt és itt is írtunk korábban.

Renault: Nincs súlyos sérült

A balesettel kapcsolatban a Renault a Twitteren adott ki rövid közleményt, amit lapunkhoz is eljuttattak: „Megerősítjük, hogy a csapat egyik kamionja balesetbe keveredett az M1-esesen Magyarországon, Győr mellett. A járművezető betartotta a szabályokat, eszméleténél van, és nem szenvedett súlyos sérülést. További kivizsgálásra kórházba szállították. Más jármű nem érintett a balesetben.”