Mick Schumacher alig várja, hogy apja legendás Ferrariját vezethesse

Forma-2, Mick Schumacher, Prema Racing, Bahrein
Mick Schumacher, son of seven-times world champion Michael, prepares to drive his Formula 2 PREMA Racing car out of the pit lane ahead of the Formula One Bahrain Grand Prix at the Sakhir circuit in the desert south of the Bahraini capital Manama, on March 29, 2019. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Német Nagydíj alkalmából a Forma-2-ben versenyző Mick Schumacher édesapja legendás Ferrari F2004-esét vezetheti. Bár személyes emlékei nincsenek, nagyon várja, hogy kipróbálhassa az autót.

Különleges múltidézést láthat a közönség a hétvégén zajló Német Nagydíj során, mivel szombaton délután és a vasárnapi futam előtt Mick Schumacher a legendás Ferrari F2004-es egyik példányát vezetheti, amivel édesapja, a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher 15 évvel ezelőtt pályafutása utolsó bajnoki címét szerezte, ráadásul lehengerlő fölénnyel.

Az F2004-es statisztikailag minden idők egyik legjobb F1-es autója, a szezon során 18-ból 15 futamot megnyertek vele, és természetesen az egyéni mellett a konstruktőri világbajnokságban is az élen zárt. Ráadásul, a V10-es korszak utolsó előtti évéből származik, ekkor még minden hétvége előtt motort lehetett cserélni, így az autó hangja és menetteljesítményei is gyönyörűek.

Vajon most is felemás sisakot visel majd? Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Schumacher Jr. elismerte, nincsenek személyes élményei édesapja egyik legsikeresebb évéről, de úgy érzi, különleges élmény lesz az F2004-est pont a Hockenheimringen kipróbálni. „Sok szép emlékem van Hockenheimből, különösen az F3-as Európa-bajnokság tavalyi megnyerése, és igen csodálatos, hogy ezt az autót egy nagydíjhétvégén vezethetem.”

„Az F2004-es egy nagyszerű F1-es időszak szimbóluma Németországban, és gondolom, néhány nézőnek lesznek emlékképei abból a korszakból. Mindent meg fogok tenni, hogy felelevenítsem ezeket a szép emlékeket, és igyekszem, hogy mindenki nagyon jól érezze majd magát” – ígérte a német pilóta, aki legközelebb a jövő héten versenyez a Hungaroringen.

Az F2004-es már az első teszteken is megdöbbentően gyors volt Forrás: Ferrari

Ez lesz a negyedik nyilvános alkalom, amikor Mick Schumacher F1-es autót vezethet, korábban szintén édesapja egykori Benetton B194-esét próbálhatta ki, majd az idei Ferrarit és Alfa Romeót is tesztelhette Bahreinben. Felkészülésre ezúttal nem lesz alkalma, szombaton délelőtt ülhet először a Ferrariba, majd délután már pályára is lép.

és nagyon köszönöm a lehetőséget az autó tulajdonosának, valamint a Ferrarinak. Borzasztóan izgalmas lesz megtapasztalni, hogy milyen vezetni az F2004-est, hiszen nagyon lehengerlő autó volt. Érdekesnek ígérkezik, hogy milyen lesz a motor teljesítménye, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyennek érződik majd a pályán egy autó abból a korszakból.”