Vágólapra másolva!
A Red Bull holland pilótája szerint javul az autó teljesítménye, de még mindig nem elég jó ahhoz, hogy folyamatosan a Mercedes ellen versenyezhessenek.

Várakozáson felül teljesít a Red Bull színeiben Max Verstappen és az Osztrák Nagydíjon elért győzelmének, valamint az egyenletes pontszerzéseknek köszönhetően magabiztos előnyt tett szert a pontverseny 3. helyén. A holland pilótát csak a két Mercedes előzi meg, de ez nem csupán az összetett küzdelemben, hanem a pályákon is érződik.

„Nagyobb a lemaradásunk, mint szeretném – szögezte le a Német Nagydíj előtt. – Közelítünk, de még mindig nem vagyunk elég jók. Ezt tudjuk is, és keményen dolgozunk, hogy felzárkózzunk. A tapadás javul, az biztos” – összegzett a fiatal versenyző. A Red Bull az előző futamokon új első szárnyat vetett be, ez is hozzájárult az autó gyorsulásához.

Alárendelné az idei évet a következőnek Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Mullan

A csapat előrelépése különösen az előző két versenyen mutatkozott meg, pedig Ausztriában és az Egyesült Királyságban nagy motorerőre van szükség, ami korábban a Renault-val és eleinte a Hondával sem tartozott az erősségeik közé. „Néha kicsit nagyobb leszorítóerővel megyünk, máskor kevesebbel – folytatta.

Silverstone-ban alacsonyabb leszorítóerővel mentünk, így a lassú kanyarokban automatikusan veszítünk némi tapadást. A silverstone-i egyenesekben kicsit gyorsabbnak bizonyultunk, ami egy kissé furcsa, de úgy tűnt, számunkra ez vált be a legjobban” – tette hozzá a Red Bull versenyzője, aki a 3. helyen haladt, amikor Sebastian Vettel megtorpedózta, így sérült autóval az 5. lett.

Pont olyan helyszíneken villog a Red Bull, ahol ezt nem várták Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Az idei szezon során nem valószínű, hogy a Red Bull tartósan meg tudná szorítani a Mercedest, sőt, a konstruktőri versenyben még a Ferrari is előrébb tart. Verstappen kijelentette, szeretné legyőzni a Scuderiát, de ezt nem rendelné alá a jövő évi előkészületeknek. „Végül is, a 2. hely jobb a 3-nál, de mi a győzelem miatt vagyunk itt.

„Pillanatnyilag az idei év arról szól, hogy próbáljuk a legtöbbet kihozni a motorból, és rájönni, hogy mit csináltunk rosszul a szezon elején vagy legalábbis a Mercedesszel és a Ferrarival összevetve nem olyan jól. Remélhetőleg jövőre mindig harcba szállhatunk a győzelmekért” – nyilatkozta az ifjú tehetség.