Vágólapra másolva!
Korábbi menedzsere már a jobban kereső Forma-1-es pilóták fizetéséhez mérten is jelentős összeget követel a tavaly a Red Bulltól a Renault-hoz szerződő Daniel Ricciardón, aki szerinte megszegte a megállapodásukat, amikor nem fizetett.

Noha Daniel Ricciardo már többször kijelentette, nem bánta meg, hogy elhagyta a Red Bullt, könnyen előfordulhat, hogy némileg változtatni fog az álláspontján, korábbi menedzsere ugyanis jelentős összeget követel rajta, mert állítása szerint az ausztrál pilóta nem fizette ki a neki járó juttatásokat. Ricciardo és ügyvédje hivatalos formában még nem reagált a vádra, annyit azonban utóbbi elmondott, hogy védence álláspontja világos: korábbi menedzserét semmilyen juttatás nem illeti meg a renault-s szerződése miatt.

Glenn Beavis, Ricciardo korábbi menedzsere a londoni Felsőbíróságon (High Court) perelte be a Renault versenyzőjét, mert állítása szerint Ricciardo nem fizette ki neki a tavaly a Renault-val kötött szerződése után járó jutalékot. Mint ismert, a Forma-1-ben 2011 óta versenyző, 2014 és 2018 között a Red Bull Racingnél öt szezont töltő hétszeres futamgyőztes tavaly nyáron döntött úgy, hogy az idei szezontól a franciák gyári istállójához szerződik.

Ricciardónak sokba fájhat a Renault-hoz szerződés, ha korábbi menedzserének ad igazat a bíróság Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Jeremy Courtenay-Stamp, Ricciardo ügyvédje szerint a menedzser vádja megalapozatlan és mindent megtesznek, hogy ezt be is bionyítsák.

A Beavis által a bíróságra benyújtott dokumentumok a BBC Sport információi szerint 10 millió fontnál (3,6 milliárd forint) is nagyobb összegről szólnak, amelyet „a felek megegyezése alapján fizetendő jutalék" címén követel a volt menedzser.

Többek között Ricciardo 2020 végig szóló szerződésébe foglalt fizetése és bónuszai is szerepelnek a bíróság birtokában levő dokumentumokban, és bár azokat kitakarták annak weboldalán megtekinthető változatában, a követelés részletei arra engednek következtetni, hogy az ausztrál pilóta éves fizetése meghaladja a 20 millió fontot.

Nem elég, hogy a Renault-val nem küzdhet a dobogós helyekért, most még a bíróságon is bizonyítania kell az igazát Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Istitene

Beavis azt állítja, hogy a Ricciardóval kötött megállapodásának értelmében

minden általa kezdeményezett és később megkötött szerződés után 20%-os jutalék illeti meg, elmondása alapján pedig Ricciardo nevében már 2017 közepén megkezdte a tárgyalásokat Cyril Abiteboullal,

a Renault sportprogramjának igazgatójával, ezek a tárgyalások pedig 2018-ra is átnyúltak, mielőtt 2018. augusztus 2-án aláírták a végső kontraktust. Noha azt Beavis is elmondta, hogy Ricciardo 2018. december 15-én szerette volna befejezni az együttműködést vele, végül a folytatás mellett döntöttek, mert

A felek Beavis szerint végül március 31-én fejezték be a közös munkát, az előszerződést pedig március 7-én kötötték meg a Renault-val. Ricciardónak és ügyvédjének álláspontja szerint Beavist semmilyen jutalék nem illeti meg az ausztrál pilóta szerződésével kapcsolatban, ezt pedig teljes mértékben cáfolni is fogják.