A McLaren újonca reméli, hogy még megküzdhet Hamiltonnal

Forma-1, Lewis Hamilton, Lando Norris, Brit Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 11: Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 looks on as Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 11, 2019 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lando Norris nem számít arra, hogy a közeljövőben az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton kihívója lehet, de reméli, hogy honfitársa pályafutása elhúzódik, és a McLaren közben felzárkózhat.

Őrségváltás kezdődött az idén a Forma-1-ben, hiszen minden idők legalacsonyabb átlagéletkorú mezőnye jött össze, miközben az élmezőny kiemelkedő alakja, korunk legsikeresebb versenyzője, Lewis Hamilton is csupán 34 éves, így elképzelhető, hogy pályafutása alkonyán Hamilton még kénytelen lesz kiállni az addigra rutint szerző fiatalabbak ellen is.

Az F1 történetében sok példa akadt már szimbolikus generációváltásokra, elég emlékezni például a fiatal Michael Schumacher támadásaira Ayrton Senna ellen vagy a német pilóta trónfosztására Fernando Alonso által. A fiataloknak általában plusz dicsőséget hoz, ha az adott korszak legjobbját le tudják győzni, és Lando Norris, a McLaren brit újonca is reméli, hogy megküzdhet majd Hamiltonnal.

Norris (balra) az Osztrák Nagydíj elején próbálta hajszolni Hamiltont (jobbra), de általában már a rajtnál túl messze vannak egymástól, hogy küzdhessenek Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Szeretnék Lewis ellen csatázni – erősítette meg a Sky Sportsnak. – Ő ötszörös világbajnok, az idén gyaníthatóan hatszoros lesz, de nekünk még kell jó két év, hogy esélyünk legyen küzdeni vele” – utalt arra, hogy a McLaren egyelőre a középmezőnyben szerepel, miközben Hamilton csapata, a Mercedes lényegében mindent megnyer az F1-ben, nagy fölénnyel. Norrisnak ez még kapóra is jöhet.

A Forma-2 tavalyi 2. helyezettje a 2018-as bajnok George Russellhez hasonlóan a mezőnyt erősíti, és mindketten jó benyomást tettek Hamiltonra. A Mercedes pilótája „hihetetlenül meggyőzőnek” nevezte Norris eredményeit, méltatta őt, mert fiatalon is megbízhatóan szerepel, és a nála tapasztaltabb Carlos Sainz mellett is megállja a helyét. Russellre is kitérve hozzátette:

Sainz viszont a Brit Nagydíj után figyelmeztetett, hogy bár javul a McLaren formája, egyelőre a Renault-t sem tudják magabiztosan maguk mögött tudni. „Még nem szakítottuk le a középmezőnyt – ismerte el a silverstone-i futam után. – Nagyon sokan szeretnék, hogy már a középmezőny előtt legyünk, de ezt még nem értük el.”

Hamilton és Norris csatájára még várni kell Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Még mindig a Renault-kkal csatázunk, egyszer ők a gyorsabbak, máskor mi. [Silverstone-ban] ők voltak a jobbak – mondta, ettől függetlenül Sainz vissza tudta verni Daniel Ricciardo támadásait, és a 6. helyen ért célba. – Ausztria és a Paul Ricard nagyon jó pályák voltak a számunkra, nem volt gond, hogy egyértelműen a 4. leggyorsabbak legyünk. A legutolsó futam sem volt ébresztő, de rájöttünk, hogy még nem szabadultunk meg a középmezőnytől.”