Vágólapra másolva!
A Brit Nagydíjon újabb hatalmas hibát elkövető, Max Verstappent megtorpedózó Sebastian Vettel még a verseny előestéjén azt állította, szerinte nincs baj a fejével, az utóbbi egy évben megsokasodó botlásait nem ennek tudja be, a mostani baleset után pedig az azt megelőző teljesítményét emelte ki.

A Brit Nagydíjon Sebastian Vettel újabb komoly hibát követett el, az idén már a második olyat, ami miatt jelentős mennyiségű ponttól esett el. Míg a szezon második futamán, Bahreinben Lewis Hamiltonnal csatázva pördült meg, most az őt megelőző Max Verstappenbe rohant bele hátulról, aminek következtében a hollandot a dobogós helytől, saját magát pedig a pontszerzéstől fosztotta meg. Vettel a verseny után azonnal bocsánatot kért a csapattól és holland riválisától is, majd a sajtónak elmondta, hogy nem aggódja túl a jelenlegi nehéz időszakot, valamint szerinte nem lenne igazságos egyetlen kör alapján ítélkezni felette.

Vettel látszólag egyre mélyebbre süllyed a gödörben Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Vettelnek felvetették, hogy a jelenlegi helyzet igencsak kezd hasonlítani a 2014-es szezonhoz, amikor zsinórban négy világbajnoki győzelem után a német hirtelen lépéshátrányba került, mindennek a tetejébe újdonsült csapattársa (Daniel Ricciardo) is legyőzte.

Vettel szerint ugyanakkor a párhuzam nem helytálló.

„Nem, nem igazán az. Először is, az nagyon rég volt, másodszor pedig a mostani helyzet nagyon más. Amikor a frusztrációról beszélünk, az néhol jelen van, mivel nem jönnek az eredmények. Az eddigi futamokat megnézve másként is alakulhattak volna a dolgok, úgyhogy

Mindez alatt a négyszeres világbajnok arra gondolt, hogy a futam addigi részében jól teljesített ő és a csapat is, majd hozzátette, nem fog az újabb hibán rágódni. „Az eset megtörtént, az addigi körök azonban elég erősek voltak. Hatodikként rajtoltunk, nem a szerencsének köszönhetően találtuk magunkat egyszer csak a harmadik helyen. Persze, mondhatjuk, hogy a Safety Car segített, de elég jól kezeltük az első etapban, hogy valami mást csináltunk, mint a többiek és működött.

Most már a Német Nagydíjra koncentrálok."

Vettel úgy gondolja, nem igazságos nem észrevenni, hogy a baleset előtt jól ment Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Brit Nagydíj előestéjén a BBC készített hosszabb interjút a némettel, amelyben mintha már előre látták volna, hogy mi fog történni vasárnap, Vettelt az utóbbi egy évben megsokasodó hibákról is kérdezték. „Nyilván volt pár incidens tavaly, amikor a dolgok nem a mi szájízünk szerint alakultak, talán én sem festettem túl jól ezekben.

Martin Brundle ex-pilóta, egyben a Sky Sports F1-es szakkommentárora szokásos futam utáni jegyzetében kijelentette,

Vettel szerinte az évek múlása miatt elveszítette az ítélőképességét a kerék a kerék elleni csatákban, miként a reakcióideje is csökkent,

a jövő nagy kérdése tehát az, hogy képes lesz-e visszatalálni korábbi önmagához. Még a brit futam előtt Vettel azt is elmondta, ő nem érzi úgy, hogy bármi gond lenne a fejében, ezért nem is szokott egyfolytában azon rágódni, ha hibázott, hanem miután megértette, hogy mi miért történt, igyekszik továbblépni.

Én nagyon távolságtartóan kezelem ezt, mert manapság valamit nagyon hamar felkapnak, ami miatt rengeteg figyelem irányul rá, majd hirtelen már nem lesz fontos, mert valami más kerül a figyelem középpontjába. Én tudom, hogy mi történt a pilótafülkében, tudom, hogy mit tettem, visszanéztem, és természetesen bízom benne, hogy újra nem követem el. De ezután az embernek tovább kell lépnie. Mit tehetnék, kössem fel magam? Nem, úgyhogy tovább kell lépni."

Hamilton kiállt riválisa mellett Forrás: AFP/2019 Getty Images/Will Taylor-Medhurst

Lewis Hamilton a mostani incidens után, mint ahogy a bahreini megpördülést követően, ismét kiállt Vettel mellett. „Teljes mértékben azt gondolom, hogy vissza fog vágni” – jelentette ki a Mercedes világbajnoka.

a következő versenyen erősen fog visszatérni, mert ezt teszik a nagy sportolók."