Társoldalunk:

Leclerc: A Verstappen elleni csata nem személyes ügy

2019.07.16. 19:19

A Red Bull versenyzője szerint a Ferrari-pilóta még neheztelt rá az ausztriai koccanásuk miatt, de Leclerc tagadta, hogy törleszteni akart a győzelem elvesztése miatt.

Látványos csatát vívott egymással Max Verstappen és Charles Leclerc a Brit Nagydíjon során, ez szinte a folytatása volt az Osztrák Nagydíjon látott küzdelemnek, ami végül a Red Bull-pilóta győzelmével zárult. Leclerc kifogásolta, hogy Verstappen egy koccanás révén szerezte meg a vezetést, ráadásul a sportfelügyelők sem büntették meg a holland versenyzőt.

Leclerc bátran védekezett Verstappen ellen a silverstone-i futam első etapja során, majd rögtön visszaelőzte a Red Bullt, amikor a kerékcsere alkalmával elvesztette a pozícióját a riválisával szemben, és utána is a szabályosság határát súrolva, keményen védte a helyét.

Kemény küzdelem volt Leclerc és Verstappen közöttForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Safety Car megjelenése miatt átmenetileg visszaesett a 6. helyre, de végül az övé lett a dobogó Pierre Gasly megelőzése, valamint Sebastian Vettel és Verstappen balesete után. Az autóból kiszállva Leclerc kijelentette, az Osztrák Nagydíjon történtek felnyitották a szemét, és bátrabban védekezett a brit futamon. Verstappen közben úgy érezte, ellenfele törlesztett a két héttel ezelőtti eseményekért.

Szerintem egy kicsit még durcás volt Ausztria miatt, és nagyon keményen védekezett, de ez nekem rendben van, én ebben benne vagyok 

– nyilatkozta az 5. helyezett. – Nem akartam túl nagy kockázatot vállalni a csaták közben, és kárt tenni az autóban, mert tudtam, hogy gyorsabb vagyok, csupán meg kellett találni a megfelelő pillanatot. Szerencsémre a csapat megoldotta helyettem a stratégia révén, és úgy tűnt, hogy jó eredményt remélhetünk.”

Leclerc másként látta a történteket, kijelentette, szerinte „semmi személyes” nem volt a Verstappennel vívott csatában. „Ausztria után, ha a sportfelügyelők elfogadják, hogy így versenyezzünk, akkor én örömmel teszem ezt, ahogy ezen a hétvégén is tettem” – utalt az agresszívabb küzdelemre.

„Ebben semmi különös nincs, csupán keményebb voltam a normálisnál, mert az előző két futamon vagy talán kicsit korábban is a Forma-1 keményebb versenyzést kívánt meg. A pilóták szerintem szívesen versenyeznek erőszakosabban, ilyenkor élvezzük a legjobban, hogy versenyezhetünk, és én is ezt tettem.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK