Társoldalunk:

Vettel: A bocsánatkérés többet ér a sportfelügyelői ítéleteknél

2019.07.15. 16:47

A német pilóta elismerte, eleinte azt gondolta, hogy Max Verstappen a felelős a silverstone-i ütközésük miatt, de belátta, hogy ő mulasztott. A Ferrari csapatfőnöke le fog ülni vele.

Újabb látványos hiba döntötte romba Sebastian Vettel versenyét, ezúttal a Brit Nagydíjon, nulla ponttal zárta a futamot, így Max Verstappen 13 pontos előnyre tett szert vele szemben, ráadásul a Ferrari is értékes pontokat szórt el a Mercedes és a Red Bull ellen is. Vettel a futam 37. körében megtorpedózta Verstappent, aki végül sérült autóval az 5. helyen ért célba.

A német pilóta a rádión még ellenfelét hibáztatta, de a levezető körön elnézést kért a csapatától, és a parc fermében Verstappent is felkereste, aki értékelte a gesztust, még úgy is, hogy valószínűleg a dobogós helytől esett el a Ferrari-versenyző akciója miatt. Vettel korábban felszólalt az ellen, hogy a sportfelügyelők tegyenek rendet a pilóták között.

Kattintásra a baleset képei láthatók!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Elsőre persze azt gondoltam, hogy volt egy rés, ő meg lezárta, de néhány kör után rájöttem, hogy az én hibám volt – összegzett Vettel. – Ezért is mentem, és elmondtam Maxnak, amit gondoltam. Nekem ez többet jelent, mint bármilyen sportfelügyelői döntés, hogy őszinte legyek” – árulta el a négyszeres világbajnok.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke védelmébe vette a német pilótát, szerinte az autót kell elsősorban fejleszteni.

„Sebastian elkövetett egy hibát, és ezt ő is nagyon jól tudja. Sajnálom őt, és meg fogjuk ezt beszélni – nyilatkozta a svájci szakember. – Sebastian viszont igazi profi, aki nagyon jól fel tudja mérni a helyzetét, még a hibáit is. Olyan autót kell adnunk neki, amivel ki teljesen tudja hozni magából a benne rejlő tudást, az ízlésének jobban megfelelő beállításokkal. Az ő oldaláról viszont világos, hogy a legfontosabb, hogy ilyen hibákat ne kövessen el.”

A futamot megnyerő Lewis Hamilton a DPA hírügynökségen keresztül azt üzente, hogy Vettel feljavulására számít, az előző generáció két képviselője, Ralf Schumacher és David Coulthard azonban nem sok jót jósolt a német versenyző számára. Schumacher a német Sky műsorában Verstappen és Charles Leclerc csatájára utalva azt mondta, „az idősebbek ezt nem tudják követni.”

Sebastiannak vigyáznia kell, nehogy elveszítse a pozícióját elsőszámú pilótaként. Már most is majdnem ez történt. Charles nem könnyíti meg a dolgát.”  

A 21 futamos világbajnokság 10. fordulója után Leclerc mindössze 3 ponttal áll Vettel mögött. Coulthard, a Channel 4 kommentátora, máris Michael Schumacher pályafutásának végéhez hasonlította a látottakat. „Schumacher a pályafutása végén elkezdett nekimenni más autóknak. először azt hitte, hogy a többiek fékeznek túl korán, de aztán rájött, hogy ő a közös nevező.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK