Társoldalunk:

Verstappen: Nem rossz, hogy ilyen közel vagyunk a pole-hoz

2019.07.13. 18:13

A helyezés tekintetében Max Verstappen átlagosan, Pierre Gasly a tőle megszokottnál jobban szerepelt a Brit Nagydíj időmérőjén. Mindketten optimisták a futam előtt.

Az utolsó pillanatban kapott ki Max Verstappen az Osztrák Nagydíjon általa meglökött Charles Leclerc-től a Brit Nagydíj időmérő edzésén, de a Red Bull pilótája így is befért a silverstone-i rajtrács második sorába, miközben Pierre Gasly meglepetésre legyőzte a Ferrarival küszködő Sebastian Vettelt, és az 5. helyről kezdheti majd a futamot.

Az eredmény maximum Gasly idei szezonját elnézve kiemelkedő, Verstappen mégis pozitívan értékelte a fejleményeket, és a Sky Sports műsorában azt ígérte, megpróbálj majd vasárnap megzavarni az első sorból induló Mercedeseket.

Verstappen üldözőbe veheti a Mercedeseket - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Egy kicsit össze-vissza volt [a felkészülés], eleinte nem voltam elégedett a balansszal, de az időmérő előtt szerencsére elvégeztünk néhány utolsó változtatást, sokkal jobb lett tőle az autó, és nagyot ugrottunk előre. Nem rossz, hogy itt ilyen közel kerültünk a pole-hoz, ráadásul a turbóval is gondunk volt, a kanyarokból kifele eleinte nem töltött fel.”

Nem rossz, és a versenyeken általában egy kicsit jobban is szoktunk szerepelni.” 

Verstappen a két héttel ezelőtt elért meglepetésgyőzelme révén visszaszerezte az egyéni világbajnokság 3. helyét Vetteltől, és tovább növelheti az előnyét, ha Silverstone-ban is meg tudja tartani a pozícióját. Ebben a holland pilóta beállításaiból kiinduló Gasly is a segítségére lehet, aki az elmúlt futamok legjobb eredményét szállítva az 5. helyezett lett.

Gasly jobban szerepelt a szokásosnál, de a Mercedesre aligha lesz veszélyes - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Nagyon izgatott vagyok, fontos volt, hogy jól sikerüljön az időmérő. A péntek után a harmadik szabadedzés és az időmérő is jól ment, és örülök, hogy az 5. helyről rajtolhatok. Úgy tűnik, hogy a változtatásaink beválnak, még mindig nem tökéletes a helyzet, de sok a pozitívum, és ez izgatottá tesz a holnap előtt” – nyilatkozta Gasly.

A Red Bullnak a versenyzés mellett is volt oka az örömre szombaton, mivel első alkalommal lépett pályára az Aston Martinnal közösen fejlesztett szupersportautójuk, a Valkyrie.

„Nagyon érzelmes pillanat látni, ahogy Aston Martin Valkyrie ma pályára lépett, 5 évvel azután, hogy elkezdtem felskiccelni – mondta a főtervező, Adrian Newey. – Úgy működik, ahogy kell, hangos és dinamikus. A csapat óriási erőfeszítést tett, hogy az autó ma futhasson, és ez a számukra is különleges pillanat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK