Vágólapra másolva!
Noha Fernando Alonso a napokban kijelentette, nem hiányzik neki az F1, a McLaren nem állna az útjába, ha mégis visszatérne a világbajnokság mezőnyébe.

A Brit Nagydíj előtt tett bejelentéssel a McLaren egyértelműen kizárta, hogy Fernando Alonso jövőre visszatérjen a csapattal az F1-es mezőnybe, hiszen Carlos Sainz és Lando Norris újabb szezonra kapott megbízatást, és Alonsóról nem nyilatkoztak még tanácsadói vagy fejlesztőpilótai feladatkör kapcsán sem.

Nemrég olyan pletykák láttak napvilágot, hogy a wokingi istálló és a korábbi kétszeres F1-es világbajnok útjai elváltak az Indianapolis 500-on megélt fiaskó után, ezt azonban a felek tagadták, és Zak Brown, a McLaren Racing első embere is leszögezte, hogy Alonso továbbra is a csapat tagja.

Egyelőre nem tudni, Alonso mihez kezd Forrás: IMS Photo/Shawn Gritzmacher

„Fernando a McLaren nagykövete marad, remek kapcsolatot ápolunk, és beszélgetünk vele néhány versenyzéssel kapcsolatos programról, amelyek a jövőben esedékesek, de nincsenek összefüggésben a Forma-1-gyel – mondta Brown az FIA pénteki sajtótájékoztatóján, valószínűleg az IndyCarra és a Le Mans-i 24 órás versenyre utalva.

Alonso egy Instagram kérdezz-felelekben lényegében kizárta a lehetőséget, hogy visszatérjen, mert elmondása szerint erre csak élcsapattal lenne hajlandó, és bármennyire is szeretné a spanyol sajtó újra összeboronálni őt a Ferrarival, Mattia Binotto nemrég kijelentette, hogy 2020-ra már megvan a pilótapárosuk Sebastian Vettel és Charles Leclerc révén.

Megérkezett Alonso 2018-as, Le Mans-győztes Toyotája a múzeumába

Papíron a Mercedesnél és a Red Bullnál is lehet üresedés jövőre, de Valtteri Bottas leváltása esetén az Ezüstnyíl ülésére Esteban Ocon az esélyes, a Red Bullnál pedig korábban összeszólalkoztak Alonsóval, és Christian Horner Silverstone-ban elmondta, inkább fiatal tehetségek fejlesztésébe fektetnek időt és pénzt., ezért Pierre Gaslyról sem mondtak még le.

– mondta Horner. – Idővel és türelemmel össze fog állni. A Forma-1 türelmetlen sportág, de a filozófiánk mindig is az volt, hogy fektessünk a fiatalokba, és adjunk a tehetségeknek lehetőséget és esélyt, ezért nyilvánvalóan nagyon odafigyelünk a Toro Rossónál fejlődő fiatalokra” – adott reményt Danyiil Kvjatnak és Alex Albonnak.