Társoldalunk:

Ricciardo továbbra sem bánja, hogy otthagyta a Red Bullt

2019.07.12. 14:13

Daniel Ricciardo saját elmondása szerint Max Verstappen Osztrák Nagydíjon aratott győzelmét látva sem érez megbánást amiatt, hogy otthagyta a Red Bullt a középmezőnyben küzdő Renault-ért, mivel amire vágyott, azt most sem tudná elérni az energiaitalos csapattal.

Nincs eddig könnyű szezonja a tavaly a Red Bull-lal Kínában és Monacóban még futamot nyerő, az idén a Renault-nál viszont csak a középmezőnyben csatázó Daniel Ricciardónak, akinek akklimatizálódását műszaki hibák és a balszerencse sem segítette új csapatánál a szezon elején. Mostanra azonban már egyre inkább kezdi átvenni a vezér szerepét Nico Hülkenbergtől, Kanadában pedig egy hatodik hely is összejött neki. Ricciardótól a Brit Nagydíj csütörtökjén megkérdezték: Max Verstappen ausztriai győzelmét látva nem bánta-e meg, hogy eligazolt a Red Bulltól, mire az ausztrál őszinte választ adott.

Nem bánja a csapatváltástForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A Renault rövid távú célja, hogy a középmezőny elejére állva a legjobb csapat legyen a Mercedes-Ferrari-Red Bull hármas mögött, ez azonban egyelőre nem jön össze a franciáknak, a negyedik erő jelenleg nem ők, hanem a feltámadó McLaren. Eközben az Osztrák Nagydíjon Max Verstappen lett az, akinek sikerült megtörtni a Mercedes uralmát, mialatt a beállításokkal szenvedő Renault-nál Ricciardo a 12. helyen végzett.

A mindig mosolygós ausztrál ezzel együtt nem sajnálkozik, hogy már nem a Red Bullnál versenyez, sőt, még örült is korábbi csapata sikerének.  

„Őszintén mondom, semmit sem bántam meg. Egy részem elég boldog volt miattuk és a Forma-1 miatt is, hogy jó verseny volt. Nagy figyelem irányult az F1-re a Francia Nagydíj után [az unalmas futam miatt], a sportágnak ezért hihetetlenül jót tett egy nagyszerű verseny – nyilatkozta, majd kifejtette, hogy miért nem bánkódik a csapatváltás miatt. – Ha visszatekintek a tavalyi szezonra, mostanra a Red Bullnak három győzelme volt, míg az idén ez volt az első. Nyilván most hátrébb vagyok a mezőnyben, mint tavaly, de számítottam erre, viszont ha a Red Bullnál maradtam volna, azt azért tettem volna, hogy világbajnok legyek, és bár legutóbb nyertek, a világbajnoki címtől még mindig elég messze vannak. Ezzel nem bántani akarom őket, ez a realitás. Úgyhogy nem gondolom, hogy feltétlenül elértem volna mást [ha maradok], mint amit már elértem velük, ezért nem bántam meg, hogy eljöttem."

Ausztriában tévúton jártak a beállításokkalForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Renault a legutóbbi versenyhétvégén, Ausztriában különösen szenvedett, Ricciardo már azt is pedzegette, hogy valami alapvető hiba lehet az autójukkal, azóta azonban rájöttek, hogy csak a beállításokkal indultak el a rossz irányba pénteken, a Brit Nagydíjra azonban megpróbálják újra megtalálni azt a bizonyos fonalat. Próbálok felépíteni valamit a Renault-val közösen, még sok a teendőnk, ugyanakkor elégtételt jelent, amikor sikerül jó eredményt elérni. Montreal egyike volt ezeknek a pillanatoknak, az az eredmény önmagában megérte, ami előtte a szezon során történt, a szenvedést és a hullámvölgyeket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK