Ricciardo továbbra sem bánja, hogy otthagyta a Red Bullt

Forma-1, Brit Nagydíj, Daniel Ricciardo, Renault
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 11: Daniel Ricciardo of Australia and Renault Sport F1 talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 11, 2019 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo saját elmondása szerint Max Verstappen Osztrák Nagydíjon aratott győzelmét látva sem érez megbánást amiatt, hogy otthagyta a Red Bullt a középmezőnyben küzdő Renault-ért, mivel amire vágyott, azt most sem tudná elérni az energiaitalos csapattal.

Nincs eddig könnyű szezonja a tavaly a Red Bull-lal Kínában és Monacóban még futamot nyerő, az idén a Renault-nál viszont csak a középmezőnyben csatázó Daniel Ricciardónak, akinek akklimatizálódását műszaki hibák és a balszerencse sem segítette új csapatánál a szezon elején. Mostanra azonban már egyre inkább kezdi átvenni a vezér szerepét Nico Hülkenbergtől, Kanadában pedig egy hatodik hely is összejött neki. Ricciardótól a Brit Nagydíj csütörtökjén megkérdezték: Max Verstappen ausztriai győzelmét látva nem bánta-e meg, hogy eligazolt a Red Bulltól, mire az ausztrál őszinte választ adott.

Nem bánja a csapatváltást Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A Renault rövid távú célja, hogy a középmezőny elejére állva a legjobb csapat legyen a Mercedes-Ferrari-Red Bull hármas mögött, ez azonban egyelőre nem jön össze a franciáknak, a negyedik erő jelenleg nem ők, hanem a feltámadó McLaren. Eközben az Osztrák Nagydíjon Max Verstappen lett az, akinek sikerült megtörtni a Mercedes uralmát, mialatt a beállításokkal szenvedő Renault-nál Ricciardo a 12. helyen végzett.

A mindig mosolygós ausztrál ezzel együtt nem sajnálkozik, hogy már nem a Red Bullnál versenyez, sőt, még örült is korábbi csapata sikerének.

„Őszintén mondom, semmit sem bántam meg. Egy részem elég boldog volt miattuk és a Forma-1 miatt is, hogy jó verseny volt. Nagy figyelem irányult az F1-re a Francia Nagydíj után [az unalmas futam miatt], a sportágnak ezért hihetetlenül jót tett egy nagyszerű verseny – nyilatkozta, majd kifejtette, hogy miért nem bánkódik a csapatváltás miatt. – Ha visszatekintek a tavalyi szezonra, mostanra a Red Bullnak három győzelme volt, míg az idén ez volt az első. Nyilván most hátrébb vagyok a mezőnyben, mint tavaly, de számítottam erre, viszont

Úgyhogy nem gondolom, hogy feltétlenül elértem volna mást [ha maradok], mint amit már elértem velük, ezért nem bántam meg, hogy eljöttem."

Ausztriában tévúton jártak a beállításokkal Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Renault a legutóbbi versenyhétvégén, Ausztriában különösen szenvedett, Ricciardo már azt is pedzegette, hogy valami alapvető hiba lehet az autójukkal, azóta azonban rájöttek, hogy csak a beállításokkal indultak el a rossz irányba pénteken, a Brit Nagydíjra azonban megpróbálják újra megtalálni azt a bizonyos fonalat.

Montreal egyike volt ezeknek a pillanatoknak, az az eredmény önmagában megérte, ami előtte a szezon során történt, a szenvedést és a hullámvölgyeket."