Társoldalunk:

A Williams nem tervezi, hogy lecseréli Kubicát a szezon közben

2019.07.12. 14:33

Claire Williams a Brit Nagydíj hétvégéjén tagadta, hogy a gyengén teljesítő Robert Kubica lecserélésére készülnek, George Russellt mindenképpen megtartaná.

Reagált a Williams pilótapárosával kapcsolatos pletykákra Claire Williams csapatfőnök-helyettes az istálló hazai versenye előtt. A Williams az idén egyértelműen a leglassabb autó a mezőnyben, ezért nem feltétlenül a versenyzők okozzák a legnagyobb fejtörést nekik, de Robert Kubica rendszeresen alulmarad George Russellel szemben, így a leváltásáról kezdtek pletykálni.

Kubica egy életveszélyes ralibaleset után hosszú évekig rehabilitáció alatt állt, de 2017-ben a visszatérésen kezdett dolgozni, eleinte a Renault-val, majd a Williamsszel, ahol az idén egy lengyel olajtársaság szponzorációjának is köszönhetően versenyzői ülést kapott. A hátránya miatt általában az autóban keresi a hibát, de a Williams szerint egyforma autót kap ő és Russell is.

Kubica befejezheti a szezontForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Bryn Lennon

„Az együttműködésünk Roberttel olyan erős, amilyen mindig is volt. Leszegett fejjel dolgozik, és azt teszi, amit tenni kell. Mi is mindent megpróbálunk, hogy jobb autót adhassunk neki, és azon a szinten teljesíthessen, ahol ő is szeretne – nyilatkozta Williams. –

Tudtommal nincs frusztráció, a mi oldalunkról biztosan. Meggyőződésem, hogy ő bizonyos fokig bosszantja, hogy pillanatnyilag nem olyan az autója, amilyet remélne.” 

A csapatfőnök-helyettes leszögezte, hogy még túl korainak tartja a 2020-as versenyzőpáros meghatározását, de kijelentette, Russellt hosszútávú szerződés köti a csapathoz, és azt tervezik, hogy megtartják őt. „A srác a jövő világbajnoka” – tette hozzá, és elárulta, csak a harmadik negyedév táján várható bejelentés az istállótól, és Kubicának az idén nem kell aggódnia.

Egyáltalán nem gondolunk arra, hogy lecseréljük Robertet a szezon során. Abszolút nem” 

– nyomatékosított. Kubica ülésével elsősorban a kanadai Nicholas Latifit hozták összefüggésbe, aki szintén tehetős és az idén hat alkalommal részt vesz az első szabadedzéseken a Williams színeiben, de felmerült az is, hogy Esteban Ocon ülhet be az autóba, bár a francia pilóta tavaly elutasította a Williams ajánlatát, mert az idei szezonon túl nem akart elköteleződni.   

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK