Társoldalunk:

A Red Bull pilótái mintha nem ugyanazt az autót vezették volna

2019.07.12. 18:50

Nem példa nélküli, de azért nem is fordul elő gyakran, hogy csapaton belül annyira más véleményen legyen a két pilóta egy edzés után az autó viselkedéséről, mint Max Verstappen és Pierre Gasly a Brit Nagydíj pénteki napját követően. Előbbi a legrosszabb, utóbbi a legjobb idei nyitánynak titulálta a mostanit.

Biztatóan indult a Red Bulloknak a silverstone-i versenyhétvége, hiszen némi meglepetésre Pierre Gasly az élen zárta az első szabadedzést, délutánra azonban visszaestek a James Bond-festést viselő RB15-ösök, és még a Ferrarik is megelőzték őket, a szezon eddigi részében csak szenvedő francia azonban csapattársa előtt tudot maradni. Nagyobb nem is lehetne a kontraszt a két pilóta nyilatkozata között, míg Max Verstappen a szezon egyik legrosszabb, Gasly egyértelműen a legjobb pénteki napjának nevezte a mostanit.

Verstappen nem találta az összhangot az autóval - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen az első edzésen a harmadikként zárt, délutánra viszont hátracsúszott a hetedik helyre, a Mercedesek, Ferrarik és Gasly mellett ugyanis még Lando Norris is beférkőzött elé. Nem csoda, hogy a legutóbbi futam győztese nem volt boldog.Jelenleg teljesen másnak érződik az autó, mint Ausztriában. Azt mondanám, hogy ez a péntek az egyik legrosszabb volt, amit az idén átéltünk – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Részemről nem volt túl jó a mai nap, nem találtam meg a jó egyensúlyt az első és a második szabadedzésen sem. Sokat csúszkáltam a szélben, küszködtem a hátsó tapadással, úgyhogy lesz még dolgunk.

Azért talált pozitívumot is a péntekében a holland, szerinte a hátrányuk a másik két topcsapattal szemben még nem vészes.

„Még ha nem is érzem magam teljesen kényelmesen, nem vagyunk túl messze a köridőket nézve, ami pozitív, van potenciál bennünk. Sokkal nagyobb a tapadás az új aszfalttal, amit minden versenyző szeret, úgyhogy ez is pozitívum, viszont még mindig kicsit huplis, különösen a hatos és a kilences kanyar előtt."

Gasly a korábbi szenvedése után most jobban érezte magát az autóban - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Azok után, hogy az első edzést a hajrában futott lágy gumis körrel az élen zárta, a második gyakorlásra az ettől a hétvégétől Verstappen beállításaival köröző Gasly is visszacsúszott mindkét Mercedes és mindkét Ferrari mögé, ennek ellenére sokkal derülátóbb volt, mint csapattársa.Nekem nagyon jó napom volt, boldog vagyok, mert sok mindenen változtattunk Ausztria óta, van tervünk arra, hogy min kell javítanunk az én oldalamon. Persze még van hova fejlődni, az időmérős köröm nem volt tökéletes a második szabadedzésen, még egy kicsit többet ki tudok hozni az autóból, de összességében boldog vagyok. Nem tudom, hogy áttörést értem-e el, várjuk meg a szombatot és a vasárnapot ezzel, de az biztos, hogy eddig ez a szezon legjobb péntekje. Úgy tűnik, hogy a változtatások működnek, ebbe az irányba kell tovább haladnunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK