Társoldalunk:

Hamiltont nem érdekli, hogy Verstappennel mérik össze

2019.07.11. 18:19

Hidegen hagyja Lewis Hamiltont, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Max Verstappen már a mezőny legjobb pilótája. Izgalmas Brit Nagydíjra számít.

Az Osztrák Nagydíjon elért győzelem utáni lendületben Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a mezőny legjobbjának nevezte az ifjú Max Verstappent, ami a holland pilóta idei remek formája mellett is megdöbbentő kijelentés, tekintettel arra, hogy a pontversenyt vezető Lewis Hamilton az idei kilenc futamból hatot megnyert.

Hamiltonnak a Telegraph újságírója felhozta a témát a Brit Nagydíj előtti sajtótájékoztatón, de a Mercedes versenyzőjét látszólag hidegen hagyta a felvetés, viszont méltatta ifjú ellenfelét, aki az idén az eddigi egyetlen pilóta, aki legyőzte az Ezüstnyilakat.

Hamilton rekorddöntés előtt áll - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Bryn Lennon

„Nem hasonlítgatom magamat másokhoz, nincs erre szükségem. Nem igazán tudok válaszolni [Horner] álláspontjára. Végül is, előfordul, hogy az emberek magukra akarják irányítani a figyelmet. Úgy gondolom, Max remek munkát végez, izgalmas figyelni őt. Szerintem az előző verseny szenzációs volt, és izgalmas lesz látni, hogy a továbbiakban miként szerepelnek.”

Hamilton rekordot dönthet a Brit Nagydíjon elért győzelmek terén, de kijelentette, ez nem foglalkoztatja, és arra számít, hogy az ellenfelek egyre erősebbek lesznek.  

„Teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Red Bullok és a Ferrarik előreléptek, és az előző futamon remek tempójuk volt – utalt arra, hogy a Mercedes az osztrák forróságban visszaesett. – Arra számítok, hogy ezen a hétvégén ismét szorosabb lesz a verseny mindannyiunk között” – tette hozzá az ötszörös világbajnok.

Csütörtökön már zajlottak az előkészületekForrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton emlékeztetett, hogy tavaly a Ferrari nagyon gyors volt a Brit Nagydíjon, Sebastian Vettel meg is nyerte a versenyt, arra azonban nem tért ki, hogy a tavalyi versenyképesség az idei szezon során nem bizonyult irányadónak. „A Red Bullok eddig kissé le voltak maradva, de az új motorral szerintem gyorsabbak lesznek. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű hétvégénk.” 

Amennyiben Hamilton hatodszor is megnyeri a Brit Nagydíjat, átírja az 52 éves rekordot, amit Jim Clarkkal közösen tart, 

de azt mondta, akkor sem lesz csalódott, ha ez most nem sikerül neki. „Ha ezen a héten összejön, akkor összejön, ha nem, az sem nagy baj, mert egy ideig még próbálok itt maradni. Már az is valószerűtlen nekem, hogy ez felmerül, de szerintem végül is fontos, hogy ezeket a dolgokat kizárjuk a gondolatainkból és az előttünk álló feladatra összpontosítsunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK