Magnussen és Hülkenberg a 2017-es Magyar Nagydíj óta nem beszélnek

Forma-1, Kanadai Nagydíj, csütörtök, Kevin Magnussen, Haas
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 06: Kevin Magnussen of Denmark and Haas F1 talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 06, 2019 in Montreal, Canada. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ki ne emlékezne Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg 2017-es Magyar Nagydíj utáni, élő adásban lezajlott szóváltására, amely során a dán pilóta azt javasolta német kollégájának, hogy inkább vegye kezelésbe a szájával a heréit, ahelyett, hogy őt vegzálja. Magnussen két évvel később visszaemlékezett az esetre.

A Haasnál versenyző Kevin Magnussen volt a legutóbbi vendége az F1 hivatalos podcastjának, amelyben többek között a közte és Nico Hülkenberg között a 2017-es Magyar Nagydíj után lezajlott emlékezetes szóváltásról is beszélt. Mint azt két évvel ezelőtt mi is megírtuk, a két pilóta a futam után, az interjúzónában szólalkozott össze a versenyen köztük történt ütközés miatt (Magnussen leszorította a Renault-t, amiért 5 másodperces büntetést kapott). Hülkenberg odalépett a dánhoz, miközben az nyilatkozott, és megveregette a vállát, "gratulálva" ahhoz, hogy ismét Magnussen volt „a legsportszerűtlenebb pilóta a mezőnyben."

A Haas versenyzője ezután nemes egyszerűséggel odavetette a németnek, hogy „Szopd le a golyóimat, haver", mire Hülkenberg a hüvelykujját felmutatva tovasétált. Magnussen az eset után elmondta: nem azért van itt, hogy barátokat szerezzen, vagy bárkinek a kedvére tegyen, és különben sem érdekli, hogy Hülkenberg mit mond és mit gondol. Két év távlatából már egy kicsit árnyaltabban látja az esetet, amelyről elárulta, hogy gyakorlatilag kapcsolata végét jelentette a némettel.

Magnussen nem bánja, ha rosszfiúnak tartják, habár nem gondolja, hogy megérdemli ezt a jelzőt Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Istitene

Magnussenre a kemény, sokszor a sportszerűség határát súroló, vagy azt át is lépő manőverei miatt hamar ráragadt az F1 "ügyeletes rosszfiúja" jelző, amivel neki semmi problémája nincs, sőt, szerinte inkább ez legyen, mint az ellenkezője. „Versenyzési szempontból nem érdekel, hogy ki, mit gondol rólam. Ez a munkám.

– nyilatkozta az F1 podcastjában.

Ezután kifejtette, hogy szerinte egyébként sem érdemli meg ezt a jelzőt, mivel a büntetőpontokat nézve sincs az élmezőnyben, majd rátért az ominózus, Hülkenberggel történt szóváltásra. „Megzavart egy interjút, eléggé tiszteletlen volt.

– közölte azóta is változatlan véleményét, majd elmondta, hogy ezzel gyakorlatilag véget is ért a kettejük közötti kommunikáció.

Magnussen elmondása szerint nem kezeli másként a pályán Hülkenberget Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Szerintem Nico eléggé magára vette, azóta sem beszél velem, szerintem még mindig neheztel rám. Én nagyon tisztelem őt versenyzőként, emberként pedig nem ismerem.

Volt ez a pillanat, amikor megzavarta az interjúmat és azt a dolgot mondtam neki, de ezen kívül más soha nem történt."

A két pilóta kapcsolata tehát nem elmérgesedett, hanem valójában megszűnt létezni,

amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Magnussen a pályán sem kezeli másként Hülkenberget, ahogy senki mást sem. „Nem hiszem, hogy máshogy kezelnénk egymást, én senkit sem kezelek másként. Nyilván az ember tisztában van vele, hogy kivel csatázik és kinek milyen jellegzetességei vannak. Néhányan kicsit őrültek és kiszámíthatatlanabbak, ezért az ember ráhagy egy kicsit, míg másokkal jobban el lehet menni a határig."