Leclerc nem hiszi, hogy Vettel a visszavonulást fontolgatná

Forma-1, Kanadai Nagydíj, szombat, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Charles Leclerc
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 08: Pole position qualifier Sebastian Vettel of Germany and Ferrari and third place qualifier Charles Leclerc of Monaco and Ferrari talk in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 08, 2019 in Montreal, Canada. Dan Mullan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája szerint Sebastian Vettel akkor sem akasztaná szögre a sisakját, ha kikapna tőle. Mattia Binotto is kiállt a német versenyző mellett.

Leclerc nem hiszi, hogy Vettel a visszavonulást fontolgatná

A Ferrari pilótája szerint Sebastian Vettel akkor sem akasztaná szögre a sisakját, ha kikapna tőle. Mattia Binotto is kiállt a német versenyző mellett.

Rájár a rúd Sebastian Vettelre az idei szezon során, mivel a tesztelés során kialakult optimizmus után kénytelen elkönyvelni, hogy tartósan nem tudja felvenni a versenyt a Mercedesszel az idei versenyeken, többször hibázott is, és amikor jó esélyekkel indulna, büntetést kap vagy műszaki hiba miatt veszít pozíciókat.

Annyi csapás érte mostanában Vettelt a pályákon, hogy többen is azt kezdték emlegetni, hogy a német pilóta távozhat a Ferraritól. Legtöbbször a visszavonulás merült fel, de Ausztriában olyan elméletek is napvilágot láttak, hogy a négyszeres világbajnok visszatérhet a Red Bullhoz. Vettel a verseny előtti csütörtökön azt mondta, ő úgy tudja, hogy jövőre is a Ferrari pilótája lesz.

Leclerc tiszteli Vettelt Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Mullan

„Én nem hiszem, hogy abbahagyná – nyilatkozta Vettel csapattársa, Charles Leclerc a Sport Bildnek. – Nem beszélhetek a nevében, de motiváltabbnak tűnik, mint valaha volt, és nagyon keményen dolgozik a csapatért. Jó látni, hogy mennyire elszántan dolgozik – tette hozzá a monacói pilóta. – Szerintem a nyomást is jól kezeli, hiszen,

A monacói pilóta hozzátette, szerinte Vettel attól önmagában nem vonulna vissza, ha vereséget szenvedne tőle. Védelmébe vette a német pilótát csapatfőnöke, Mattia Binotto is, szerinte Vettel csak olyan versenyszituációkban hibázott, amikor „abszolút a határon” volt vagy túl is lépett azon.

Házon belül is csatáznak Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Binotto szerint Vettelnek „bizonyosan nincs könnyű dolga, az az álma, hogy világbajnok legyen a Ferrarival, és támogatjuk, hogy ez valóra váljon. Nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik, csapatjátékos és vezéregyéniség is, nagy lelkesedéssel a munkája iránt.”

Leclerc-nek valóra vált az álma

A monacói pilóta a Sport Bildnek adott interjúban kijelentette, a ferraris szerződéssel az álma vált valóra, ezért „ez már mindig is jó szezon lesz a számomra”, de azt is tudja, hogy győzelmeket várnak tőle. „Valami hiányzik még, mert az élen kellene lennünk. Néha előfordul, hogy csapatként nehézségekkel szembesülünk, de próbáljuk felismerni és megoldani ezeket.”