Vágólapra másolva!
Érdekes gyűjtést készített egy Reddit-felhasználó: kiderült, hogy még az F1-es mezőny legnépszerűbb tagjait is csak az ellenfeleik fele követi az Instagramon, és csupán egy pilóta akad, aki mindenkit figyel.

A közösségi média előretörésével a Facebook, a Twitter és legutóbb már az Instagram vált az egyik legnépszerűbb kapcsolattartási platformmá az internethasználók, így az F1-ben érdekeltek számára is. Mivel a fotómegosztó szolgáltatás a felhasználók dinamikus gyarapodása miatt remek marketingeszköz is, egyértelmű, hogy az F1-es pilóták is egyre több időt töltenek el rajta.

Miután már olyan pilóták is beadták a derekukat, mint a nyilvánosságtól irtózó Kimi Räikkönen, nem csoda, hogy Sebastian Vettel maradt az egyetlen a mezőnyben, aki nincs jelen az Instagramon. Egy másik népszerű közösségi platform, a Reddit F1-es közösségének tagja, Zannetidis készített összesítést arról, hogy ki, kit követ az F1-es mezőnyben az Instagramon.

Who follows whom on Instagram from r/formula1

Az rögtön látszik, hogy a legnagyobb követőbázissal rendelkező Lewis Hamilton senkire sem kíváncsi az F1-ben, bár ez nem meglepő, mert a profilja egyáltalán nem követ senkit. Hamilton az F1-en belül is népszerű, 11-en követik, csakúgy, mint Daniel Ricciardót vagy Pierre Gasly-t, aki az egyetlen, aki minden versenyzőtársát követi.

A három fehér jelzéssel azt jelölte a készítő, ha egy adott pilóta egy hónapon belül törölt valakit a követői közül.

A megfigyelés szerint Charles Leclerc-nek az Osztrák Nagydíj után lett elege Max Verstappenből, Nico Hülkenberg lehetséges, hogy a franciaországi csapatutasítás miatt orrolt meg Daniel Ricciardóra, Lando Norris és Carlos Sainz pedig már ismét követi egymást, így lehet, hogy csak átmeneti volt a döntése.