Vágólapra másolva!
Mick Schumacher a 2017-es Belga Nagydíj után másodszor vezetheti édesapja egyik korábbi Forma-1-es gépét, egyenesen azt, amelyikkel Michael Schumacher utolsó világbajnoki címét nyerte.

Nem mindennapi élményben lesz része a Német Nagydíjra kilátogató szurkolóknak, Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia ugyanis édesapja legsikeresebb Forma-1-es autójával fog bemutatózni a versenyhétvégén. A jelenleg a Forma-2-ben a Prema-csapatnál pallérozódó 20 éves pilótának nem ez lesz az első alkalma, hogy a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedő, a nyilvánosságtól azóta is elzárva lábadozó édesapja korábbi gépébe pattanhat, a 2017-es Belga Nagydíj előtt ugyanis már megtett egy kört az idősebb Schumacher 1994-es Benettonjával is.

Michael Schumacher az F2004 volánja mögött a 2004-es Német Nagydíjon Forrás: AFP/Jean-Loup Gautreau

A német drukkerek bánatára Mick nem fog versenyezni a Német Nagydíj hétvégéje alatt, a Forma-2-es mezőny ugyanis kivételesen nem szerepel betétfutamként az F1 hockenheimi látogatása alatt, a Ferrari F2004-gyel azonban igyekszik majd kárpótolni a szurkolókat.

Mick kétszer is bemutatózni fog a Michael Schumachert hetedik világbajnoki címéhez segítő, kezei között 13 (köztük a 2004-es Német Nagydíjon), összesen 15 győzelmet szerző, V10-es motorral hajtott torpedóval, először szombaton, a Forma-1-es időmérő előtt, majd vasárnap, a versenyzői parádé előtt.

„Szerintem óriási lesz vezetni ezt az autót Hockenheimben. Utoljára akkor versenyeztem ezen a pályán, amikor a Forma-3-as bajnoki címemet ünnepeltem, most pedig lehetőségem lesz a Forma-1 történetének egyik legerősebb autóját vezetni rajta – mondta az F2-es bajnokság 13. helyén álló Mick Schumacher. – Ez óriási vigyort csal az arcomra. Minden motorsportrajongó egy nagyon különleges és csodálatosan hangos pillanat részese lehet."

A 2017-es Belga Nagydíj előtt a Benetton B194-essel bemutatózott Mick Schumacher Forrás: DPPI/Dppi

A szurkolókhoz hasonlóan izgatottan várhatja a bemutatót Ross Brawn, az F1 sportért felelős igazgatója, akinek technikai igazgatóként a Ferrarinál töltött időszakát az F2004-es modell koronázta meg.

– mondta Brawn, aki a Ferrarinál és Schumacherrel is ezzel az autóval nyert utoljára vb-címet. – Az F2004-es fantasztikus autó volt, 15 győzelmet és mindkét bajnoki címet megnyerte egy olyan szezonban, amely az aranykorszak kiteljesedéseként fogható fel. Mindez emberek egy hihetetlen csoportja és Michael Schumacher, egy páratlanul tehetséges versenyző által nyújtott kemény munka eredménye. Biztos vagyok benne, hogy Hockenheimben minden szurkoló örülni fog, hogy újra láthatja körbedübörögni a pályán, különösen Mickkel a volánnál. A szukolóktól a leggyakrabban azt a kérést kapjuk, hogy olyan autókat vigyünk újra pályára, amelyek történelmet írtak a Forma-1-ben, ezért ez a bemutató Hockenhemben igazán kihagyhatatlan lesz."