Társoldalunk:

Magnussen után Verstappen is apjával vágna neki a Le Mans-i 24 órásnak

2019.06.26. 15:07

Ha továbbra is ekkora lesz a lelkesedés, lehet, hogy előbb-utóbb külön kategóráit kell majd indítani a Le Mans-i 24 óráson a versenyen saját édesapjukkal elinduló Forma-1-es pilótáknak, Kevin Magnussen után ugyanis Max Verstappen is kijelentette: ő bizony az öreggel szeretne rajthoz állni a legendás viadalon.

Nemrég a Haasnál versenyző Jan Magnussen árulta el, hogy komolyan fontolgatja a részvételt a legendás Le Mans-i 24 órás autóversenyen, mégpedig nem is akármilyen formában, ugyanis a jelenleg is egy Chevrolet Corvette-tel a hosszú távú világbajnokságban (WEC) induló édesapjával közösen szeretne nekivágni az egynapos száguldásnak. Nem a Magnussenek lehetnek azonban az egyetlen apa-fia duó, amellyel a közeljövőben találkozhatunk a 24 óráson, ugyanis Max Verstappen is szívesen benevezne egy kis mókára a szintén ex-Forma-1-es pilóta édesapjával.

Verstappen sem az a típus, aki csak a Forma-1-et kedveli, otthoni szimulátorában a legkülönfélébb autókkal versenyezForrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Jan Magnussennel, Kevin Magnussen apukájával ellentétben a száguldó cirkuszban a Benetton, a Simtek, a Footwork, a Tyrell, a Stewart, az Arrows és a Minardi színeiben is versenyző 47 éves Jos Verstappen már nem aktív pilóta, utoljára komoly futamon pont a Le Mans-i 24 óráson indult még 2009-ben, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tudná leporolni a sisakját és felkészülni egy családi menetre. „Még nem beszéltem róla, de a célom, hogy egy nap elinduljak Le Mans-ban” – jelentette ki a Red Bullnál versenyző Max Verstappen.Hogy ez mikor lesz, azt nem tudom, de az édesapámmal is beszéltünk már róla, úgyhogy edzenie kell egy kicsit, mert ha elmegyek Le Mans-ba, akkor vele szeretnék részt venni a versenyen."

Jos Verstappen összesen kétszer vett részt eddig a 24 óráson, legutóbb a már említett 2009-es versenyen, amelyet az LMP1-es Lola-Aston Martinnal az összetett 13. helyén zárt Anthony Davidson és Darren Turner társaként. Az egy évvel korábbi kiruccanása ennél jobban sikerült, akkor LMP2-es kategóriagyőztes lett egy Porsche RS Spyder Evo-val.

Verstappen ezzel a Lola-Aston Martinnal szállt harcba a győzelemért, de az első tíz sem jött neki össze 2009-benForrás: AFP/Jean-Francois Monier

Magnussen és Verstappen Nico Hülkenberg után a második, illetve harmadik olyan pilóta lenne a jelenlegi mezőnyből, aki elindul a Le Mans-i 24 óráson.

A holland elsősorban német kollégáján felbuzdulva állítja, hogy nem lenne gond F1-es teendői mellett bevállalnia a mentálisan és fizikailag is igen megterhelő viadalt,

noha tavaly Fernando Alonso szintén szezon közben indult el és nyert. „Nem ütközik a versenynaptárral, és láthatjuk, hogy Nico Hülkenberg is elment és nyert. Én is mindig nyerni szeretnék, de ott a szerencsének is van szerepe, hosszú és őrült egy verseny, sok minden megtörténhet – mondta Verstappen. – Sokat néztem eddig is és voltam is ott, amikor édesapám versenyzett. Szerintem nagyon klassz verseny, az tetszik benne, hogy sok különböző autó és kategória indul, át kell verekednie magát az embernek a forgalmon és hasonlók, mindezt éjaszaka is. Elképesztőnek találom ezt. Online már végigcsináltam, úgy is szórakozató, egyszerűen nem tudok betelni az éjszakai vezetéssel."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK