Társoldalunk:

Verstappen: Kell egy kis mázli, hogy harcoljunk a Ferrarival

2019.06.22. 17:13

Úgy érzi, egy tiszta körrel közelebb került volna Leclerchez az időmérőn, mégis úgy látja, a Ferrari javult péntek óta, ezért nehéz lesz harcolnia ellenük.

Nehéz vállalkozás volt belőni, hogy a Red Bull mire mehet a Ferrari ellen a Francia Nagydíjon (az reménytelennek látszott, látszik, hogy a Mercedest elkapja), mert bizonyos körülmények kínáltak rá esélyt, az erősebb Honda motor dacára viszont továbbra sem tudják megverni őket az egyenesekben.

Az időmérőn kiderült, hogy a pénteki szoros eredményekhez képest megnőtt a különbség a két csapat között, a 3. Charles Leclerc közel fél másodperccel előzte meg a 4. Max Verstappent. A holland azt mondta, a különbség nem teljesen valós, ám érzi, hogy nem lesz könnyű dobogóra állnia.

"Szerintem ismét mindent kihoztunk a helyzetből – mondta.

A kör maga nem volt teljesen tiszta, mert valami történt az utolsó néhány kanyarban, az autó nagyon furcsán viselkedett, úgyhogy ezt meg kell néznünk, mert enélkül közel kerülhettünk volna a Ferrarihoz. Azonban így is jó érzés a második rajtsorba kerülni."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Red Bull

"Az idén az autók nagyon érzékenyek a széllökésekre, ez nem kellemes. Az első Q3-as köröm során megcsúsztam a 6-os kanyarban, ez nem ideális, de tudni kell kezelni."

"Egy kis szerencsére lesz szükségünk, remélhetőleg megküzdhetünk a Ferrarikkal."Tegnap óta javultak, de igyekezni fogunk, aztán meglátjuk, hova jutunk.

Az első métereken Verstappen mindenképp az egyik Ferrari előtt lesz, a következetességgel küzdő Vettel ugyanis csak a 7. helyet szerezte meg az időmérőn. Talán kettejük csatája szolgáltatja majd a legnagyobb izgalmat a futamon.

Pierre Gasly megint elmaradt csapattársa szintjétől, sőt, csak 9. lett, kikapva a McLarenektől és Daniel Ricciardo Renault-jától. Ezt részben az okozta, hogy a Q2-ből Verstappennel ellentétben a lágy gumin ment tovább, nem a közepesen, és már csak utóbbiból maradt friss szettje a legvégére. Azokon érte el a legjobb idejét, az utolsó percekben a lágy típuson nem tudott javítani.

"Csalódott vagyok, azt hiszem, ennél több volt bennem – mondta. – A harmadik edzésen erősebbek voltunk, ott 6. lettem, de utána végrehajtottunk néhány módosítást, és az időmérőn szenvedtem a tapadás hiányával."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK