Verstappen nem akart kiszúrni Hamiltonnal

Forma-1, Francia Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
Dutch driver Max Verstappen of Austrian Anglo team Aston Martin Red Bull Racing driving his single-seater RB15 during the 60th edition of the French GP, 8th stage of the Formula 1 world championship, in Circuit Paul Ricard, in Le Castelett, France, on June 21, 2019. (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Francia Nagydíj péntek délutáni edzésén ütközésveszélyes helyzetbe került a két pilóta Hamilton hibájából, de Verstappen nem követelt neki büntetést, mivel amúgy sincsenek azonos szinten az autóik.

A Francia Nagydíj péntek délutáni edzésén Lewis Hamilton lecsúszott a pályáról, és amikor visszatért oda, Max Verstappent az ideálisnál szélesebb ívre kényszerítette a kanyarban és akaratlanul kicsit le is terelte a kijáratnál. A sportfelügyelők kielemezték az esetet, de semmilyen retorziót sem alkalmaztak, mert úgy értékelték, hogy Hamilton alacsony tempóval, körültekintően, a visszapillantó tükörbe belenézve tért vissza, csak a kilátási viszonyok miatt nem látta a mögötte érkező Red Bullt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A dramatic slide for @lewishamilton in FP2 . #FrenchGP #Formula1 #F1

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

Az indoklás szerint Verstappen nem érezte veszélyesnek a helyzetet és hátrányt sem szenvedett miatta. A pilóta a holland Ziggo Sportnak úgy nyilatkozott, nem akarta bemártani Hamiltont és megpróbálni rásózatni egy büntetést a sportfelügyelőkkel.

"Nem csinálok perpatvart ilyen esetekből – mondta. – Egyébként sem állunk egymással harcban."

de nem hiszem, hogy jelenleg így állna a helyzet."

Verstappen nem akadt ki a pénteki eset miatt Forrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Az egész pikantériája az volt, hogy két hete Hamilton hasonló helyzetben volt, csak a túloldalon, és az előtte kicsúszó Sebastian Vettelt megbüntették a veszélyes visszatérés miatt. Verstappen szerint nem lehet összehasonlítani a két esetet, de a szavahihetőségén nem esett csorba, ugyanis Vettel manőverénél sem érezte helyénvalónak a szankciót.

– állítja a pénteki necces szituációról. – Előfordul olyan, hogy nem látjuk a másikat a tükörben. Látható volt, hogy körbenézett, de a tükrök nem nagyok, a pályának azon része pedig nagyon széles."

Hamilton is megosztotta az esetet saját szemszögéből. "Próbáltam lassan menni és nem útban lenni, aztán hirtelen megláttam őt, de szerencsére nem voltunk elég közel egymáshoz és nem akadályoztam meg, hogy bevegye a kanyart. Aztán a kijáratnál alaposan megcsúszott" – mondta.

Az első edzésnapon a Mercedes mint egy mért körön, mind a hosszú etapokon jelentősen kiemelkedett a mezőnyből.