Társoldalunk:

Vettel szerint a Ferrari fejlesztései nem váltak be

2019.06.21. 20:38

Újításokat tesztelt a Ferrari a Francia Nagydíj szabadedzésein, felemás eredménnyel. Mattia Binotto szerint néhány új alkatrész az autón maradhat.

Több fejlesztési lépcső megugrásával szeretne felzárkózni a Mercedes teljesítményéhez a Ferrari, de úgy tűnik, az ágaskodó paripa Franciaországban megbotlik, mert Sebastian Vettel és a csapatfőnök, Mattia Binotto is arról beszélt, hogy az újítások nem váltak be az SF90-esen.

Ez annak fényében különösen kellemetlen, hogy Mark Hughes, a Motorsport Magazine szakírója arról számolt be, hogy egy pletyka szerint a Ferrari pont az új első szárny kapcsán talált rá a szélcsatorna korrelációs problémájára, ami miatt körönként körülbelül 0,3 másodperces eltérés alakult ki a szimulációk és az autó valós teljesítménye között.

Vettel itt az új első szárnyat teszteli és a padlólemezen is flow-vis festék látható - GalériaForrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Igazából nem állunk túl jól, sok munka vár ránk – nyilatkozta Vettel az edzések után, nyugtázva, hogy ő és Charles Leclerc is 5-6 tizedet kapott Valtteri Bottastól. Az újítások kapcsán hozzátette: – Nem hozzák azt, amire számítottunk, úgyhogy meglátjuk, este mit tudunk kitalálni, és holnap talán jobban kezdünk.”

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke hozzátette, „nem tökéletes” az újítások működése.

„Elhoztunk néhány alkatrészt, amit fontos volt kipróbálni, hogy megértsük a fejlesztés irányát. Ezek némelyike az autón marad a hétvége hátralévő részére, úgyhogy nem arról van szó, hogy az egész csomagot elvetjük vagy sem. Néhány elemet jónak tartunk, amiket meg nem, azokat a tesztprogram részének tekintjük, de nem versenyeztetjük őket a hétvégén.”

Leclerc délelőtt még a régi első szárnnyal ment - GalériaForrás: AFP/Gerard Julien

Binotto az Autosport szerint elárulta, megtartják az új fékhűtőket, első- és hátsó szárnyat, valamint néhány nem látható fejlesztést. Lényegében ezt összegezte Leclerc is, aki délután gyorsabb volt Vettelnél. „Némelyik alkatrész nagyon jó volt, némelyik kevésbé, úgyhogy holnapra a legjobb csomagot rakjuk össze, és remélhetőleg pozitív napunk lesz.”

„Az ellenfeleink erősek és magunkra kell összpontosítani, hogy mindent összerakjunk holnapra. Mókás volt újra ezen a pályán vezetni. Egy kicsit más, mint a többi, mert a falak nagyon messze vannak, és egy kicsit bátrabban lehet nyomni a szabadedzéseken is. Várom már, hogy holnap ismét autóba ülhessek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK